[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

På Svend Gønge-skolen i Lundby, har der i en periode været yoga og meditation på skoleskemaet. Sanja Lykke Albrekt, lærer på skolen, har haft frivillig yoga og meditation siden skolestart i år. Mandag var sidste undervisningsgang.

“Jeg tænkte det kunne være en oplagt mulighed for eleverne, at komme ned og slappe af, og mærke egen krop”, siger Sanja Lykke Albrekt og tilføjer; “Vi har så travlt i dagens Danmark, og det er en god og rar måde at slutte skoledagen af på. Derudover er det også sundt for både krop og psyke, og det er en god idé lige at stoppe op engang imellem og lytte til egen krop.

Alle elever på skolen er blevet tilbudt at deltage. Elever fra 0. – 5. klasse har været fremmødt.

“Der har været lagt op til “drop-in yoga” på frivillig basis, således at man ikke har skullet binde sig til at komme hver eneste gang” fortæller Sanja. “Det har fungeret aldeles udemærket. Vi har udøvet blid yoga, lavet kropsscanninger, fået massage, og arbejdet med åndedrættet. Mange har nydt det” fortæller Sanja.

Der har været en kort evaluering i dag fra de fremmødte til dagens time. Caroline og Belinda fra 5.a er enige om at de rigtig godt kan lide slutningen af timen, hvor de hører en historie. Hver time sluttes af med dyb afslapning af krop og sind. Flere har prøvet at falde i søvn, så de måtte vækkes.

Et par piger fra 0.a tilføjer, at de rigtig godt kunne lide “dyreøvelserne”, som bl.a. er at ligge som en sæl, skyde ryg som en kat m.m.
Flere elever har udtrykt ærgelse over, at yogaen nu stopper.

“Det har været fantastisk, at kunne tilbyde denne form for undervisning. Jeg vil helt sikkert gerne gøre det igen, hvis muligheden opstår,” slutter Sanja.

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":