[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Så løftes sløret for de nominerede til Danmarks nye kulturformidlingspris, Artbeat Prisen. Det er anden gang, prisen uddeles, og den overrækkes af Kulturminister Marianne Jelved onsdag den 29. januar kl. 16.30 på Husets Teater.

Artbeat Prisen er sat i verden af Have Kommunikation for at sætte fokus på kulturformidling i en tid, hvor mediebilledet og- forbruget bliver mere og mere fragmenteret – og hvor kravene til kulturformidlingen bliver større.

Prisen hylder således det bedste indenfor dansk kulturformidling, og den vil gå til et projekt eller en aktør inden for kulturlivet, som har kombineret det kunstnerisk nyskabende med det formidlingsmæssigt fremsynende.

Juryen har i sin vurdering af hver enkelt kandidat lagt vægt på evnen til at lade det kulturelle, det formidlingsmæssige og de nye kommunikationsplatforme spille sammen. Således er juryen kommet frem til, at Artbeat Prisens fire nominerede er:

– Michael Bojesen, leder af Copenhagen Opera Festival, som har formået at gøre opera tilgængelig og placere den i det offentlige rum i en ny formidlingsmæssig kontekst.

– Jensens Bøfhus, som lader billedkunsten akkompagnere den kulinariske oplevelse.

– Waves Festival i Vordingborg, som har skabt et epicenter for scenekunsten ganske langt væk fra hovedstadens forventelige rammer.

– Campingkvinder, frembragt af Marit Benthe Norheim, som fra sin base i Nordjylland har ført sine originale campingvognkunstværker rundt i landet.

Marianne Jelved overrækker den unikke statuette

Foruden æren får vinderen en unik bronzestatuette, som skulptør Jørgen Pedersen har frembragt særligt til Artbeat Prisen. Statuetten bevarer den samme grundlæggende form år for år, men den vil rumme forskellige variationer, som sikrer, at hver statuette er helt unik.

Prisen overrækkes og motiveres ligesom sidste år af Kulturminister Marianne Jelved, og publikum kan også glæde sig til at opleve en række underholdene indslag. Efter selve prisoverrækkelsen vil der være snacks og en lille forfriskning.

Kilde: Have Kommunikation

 

image_print
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailEmail

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":