[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Natten mellem lørdag og søndag den 5.-6. oktober bliver Kastrup og Neder Vindinge ved Vordingborg overrendt af mystiske væsner fra den danske folketro. Det sker, når der afholdes natløb for kommunens spejdergrupper i alderen 12 til 16 år. 

En ondskab lurer under vores fødder. En formløs, navnløs ondskab, der har været spærret inde i jordens indre siden tidernes begyndelse. Men nu er små tegn begyndt at vise sig. Tegn på, at ondskaben er ved at slippe fri fra de lænker, der har bundet den.

Sådan starter indledningen til dette års natløb, som afholdes i Vordingborg og omegn hvert år, og som i år bygger på temaet dansk folketro. Spejderne skal ud på et oplevelsesløb og finde de ellers glemte overnaturlige væsner, det er nemlig kun dem der kan redde verden fra evigt mørke. Sådan går fortællingen i hvert fald.

”På selve løbet besøger spejderne forskellige poster, hvor de løser opgaver og forhåbentlig lever sig så godt ind i historien, at de går med på vores ideer og dermed får en fantastisk oplevelse af fortidens og nutidens overtro om det gode og det onde.” fortæller Mette Høgh Christiansen, som er spejderleder i Sjølund Gruppe i Vordingborg og en del af NatløbsXperterne, som arrangerer løbet. 

Natløbet har eksisteret i mere end 20 år og afholdes altid i den første weekend i oktober. Løbet arrangeres af ledere fra de forskellige spejder- og FDF-grupper i Vordingborg, og er et lokalt løb, som altid har skabt interesse. 

”Løbet er for alle interesserede spejdere og FDF’ere i Vordingborg, men vi har også haft spejderdeltagere fra Lolland, Guldborgsund, Næstved og sågar Store Heddinge. I år er der tilmeldt 43 spejdere i alderen 12 til 16 og vi har cirka ligeså mange hjælpere til at stå på post.” fortæller Mette Høgh Christiansen. 

Løbet foregår i år i Kastrup og Neder Vindinge og varer fra lørdag den 5. oktober klokken 18.00 til søndag den 6. oktober klokken 10.00. Og de unge spejdere er heldige, hvis de får lidt søvn i løbet af natten. 

Løbet har eksisteret i mere end 20 år – her er en patrulje på et tidligere løb ved at opklare en forbrydelse.
image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":