[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Gennem flere år har der været dialog og idéoplæg til nye og bedre faciliteter og aktivitetsmuligheder i både Vordingborg Nordhavn og Præstø havn samt en samlet helhedsplan for Stege kyst. På den baggrund igangsættes nu et fælles koordineret forløb om at udarbejde tre strategisk-fysiske udviklingsplaner under den fælles overskrift ”BY OG VAND”.

Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune har besluttet at igangsætte udarbejdelsen af tre strategisk-fysiske udviklingsplaner for lystbådehavnene og tilhørende områder med fritids- og
vandrelaterede aktiviteter i de tre købstæder, Vordingborg, Præstø og Stege. Den enkelte udviklingsplan skal vise langsigtede og innovative helhedsløsninger for fritidstilbud, havne- og vandsportsaktiviteter for de mange aktive borgere, der nyder de muligheder byen, naturen og vandet tilbyder.
Det skal være løsninger, der tager afsæt i og under støtter kulturarven og de stedsspecifikke særkender og potentialer, hvert områder byder på og skaber en ny kobling mellem by og kyst/havn, med arkitektonisk og kunstnerisk bearbejdede og udformede byrum og vandrum, der
fremmer fællesskabet og livet i byen. Den skal samtidig håndtere udfordringen med havvandsstigning og gentagne højvandshændelser ved klimasikring, ved at arbejde med vandet som en styrke, der binder by og vand sammen.

Arbejdet starter op i april og forventes færdigt med udgangen af 2019.
”Udviklingsplanerne vil blive udarbejdet i tæt samarbejde og dialog med byerne og havnenes parter og med borgerne generelt, og der vil i hele forløbet være en digital dialogportal for hver udviklingsplan, hvor vi informerer om nyt om planerne, og hvor borgerne kan komme med forslag og idéer og drøfte dem med os og med hinanden. Derudover inviterer vi selvfølgelig oså til borgermøder i alle tre byer i starten af forløbet, så vi får alle idéer med i processen,” siger planchef Anja Valhøj.

”Der er masse af idéer og ønsker til faciliteter og aktiviteter, men også masser af forskellige interesser i forhold til hvordan områderne skal udformes og anvendes, og det skal vi finde ud af sammen, så vi kan få lavet udviklingsplaner, der opfylder borgernes ønsker og behov og interesser. Men det er selvfølgelig Kommunalbestyrelsen, der i sidste ende godkender planerne,” siger hun.

De tre udviklingsplaner skal være afsæt for kommende anlægsprojekter og skal danne grundlag for samarbejde med relevante fonde og investorer om realiseringen af projekterne. Foreløbig har kommunalbestyrelsen afsat knap otte mio. kr til realisering af de fysiske anlæg, som kan udgøre den kommunale medfinansiering.

Opgaven med de tre parallelle udviklingsplaner skal udarbejdes i samarbejde med eksterne rådgivere, og er sendt i offentligt udbud på www.udbud.dk den 7. marts som en samlet opgave.

”Dermed håber vi at få stærke tværfaglige teams med et fagligt bredt grundlag til at byde på opgaven. Som det allerførste vil der blive holdt møder lokalt med havnens og byens parter, hvor vi orienter om og drøfter processen, så vi kan få deres betragtninger med. Så snart vi i starten af april
har valgt rådgiver bliver arbejdet sat reelt i gang. På det tidspunkt vil vi informere mere om projektet, tidsplanen og processen i hver enkelt by,” siger Anja Valhøj.

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":