[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]
 Foto: Ungdommens Røde Kors

Foto: Ungdommens Røde Kors

Bare én uge af din sommerferie. Så lidt skal der til for at give verdens bedste ferie til en gruppe børn, som har brug for noget godt at tænke på.

Har du lyst til at bruge en uge af din sommerferie på at give udsatte børn verdens bedste ferie? Så har Ungdommens Røde Kors brug for dig. Lige nu mangler de nemlig frivillige til ferielejrene i Lundby.

Fælles for børnene er, at deres sommerferie ikke er lig med eksotiske rejser og forkælelse i lange baner. Det er børn, der fortjener en ferie, men hvis forældre ikke altid har overskuddet til at give dem en. Nogle har psykisk syge forældre, andre har en forælder i fængsel, og mange lever med fattigdom eller sygdom tæt inde på livet.

En uge kan ændre alt Landsformand i Ungdommens Røde Kors, Amalie Utzon, er selv med som frivillig sommer efter sommer. Hun har set, hvordan de rå og hårdeste drenge bløder op, og hvordan de generte, forsigtige piger skråler højest, når der synges farvelsang.

”Vores frivillige holder ferie sammen med børnene, fordi de har lyst – og fordi de vil børnene. Det betyder, at børnene får omsorg, skulderklap, vilde oplevelser og nye venner i overflod – og dét giver varige minder for alle, der deltager – både børn og frivillige. Vi ved, at dén uge kan forandre fremtiden – af og til, fordi man som barn møder voksne, der tror på én, og af og til fordi man kommer med i et nyt, positivt fællesskab,” fortæller Amalie Utzon.

Ferielejrene er bestemt også er en stor oplevelse for de frivillige, som får et frikvarter fra voksenlivet. Man kan bygge tidsmaskiner, lege vandkamp hver dag og tage del i et børneunivers på en helt unik måde.

51 år med ferielejr og fællesskab
Ungdommens Røde Kors har siden 1964 årligt inviteret udsatte børn og unge på sommerferie.

I 2016 afholdes intet mindre end 22 ferielejre over hele Danmark, og når de sidste er afholdt i august, vil mere end 1400 børn og unge tage tilbage på skolebænken med uforglemmelige sommeroplevelser i bagagen.

Ferielejrene i Lundby ligger i uge 28 og 30, hvor 115 udsatte børn får et pusterum fra hverdagen. Hvis du ønsker at blive frivillig på årets ferielejr, er tilmeldingen åben frem til den 11. marts. Læs mere og ansøg på www.ferielejr.dk

image_print
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailEmail

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":