[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Alle besøgende på Danmarks Borgcenter får et sæsonkort, så de kan komme igen og igen året ud – også på Vikingeborgen udenfor Køge, hvor den arkæologiske udgravning står på fra 1. juni til 31. august.

For godt en måned siden åbnede den nye særudstilling VIKINGERNES METROPOL på Danmarks Borgcenter. Siden da har der været trængsel i gaderne i vikingernes vigtigste by, Hedeby, som nu midlertidigt ligger i Vordingborg.

”Samlet har vi haft flere end dobbelt så mange besøgende på Danmarks Borgcenter hen over påsken i år end sidste år,” siger en meget tilfreds afdelingsleder, Thomas Tram Pedersen. ”Vores forventninger til interessen for VIKINGERNES METROPOL var store, men alligevel er det meget svært ikke at være mere end fuldt tilfreds med resultaterne.”

Danskerne er vilde med vikinger
For nyligt sendte Danmarks Statistik den årlige opgørelse over besøgende på de danske museer ud. DR var hurtige til at dykke ned i tallene og kunne rapportere, at på bare seks år var besøgstallet på museer med fokus på vikinger steget med 91%. Det er en tendens, vi kan bekræfte på Danmarks Borgcenter.

”Der er ingen tvivl om at borgerne i Vordingborg med glæde har set frem til, at deres lokale museum, Danmarks Borgcenter, genåbnede efter vinterpausen, men når det er sagt, så er der noget helt særligt ved vores vikingehistorie, som trækker virkelig mange interesserede museumsgæster til,” forklarer Thomas Tram Pedersen. ”Heldigvis har vi god plads til dem og mange flere efter at en større del af udstillingsarealet er udnyttet i VIKINGERNES METROPOL.”

Gæsterne på Danmarks Borgcenter har tilsyneladende også være begejstrede for den nye udstilling. De har kvitteret med flotte 5-stjernede anmeldelser på Facebook.

Gæsterne kan kommer gratis igen
Som noget helt nyt introducerer Museum Sydøstdanmark i år et sæsonkort til gæsterne. Sådan et får man helt automatisk, når man har købt en billet til et af Museum Sydøstdanmarks udstillingshuse. Sæsonkortet gælder til det pågældende museum, hvor man nu får mulighed for et gratis genbesøg, hvis man ikke fik det hele med første gang. Som en ekstra bonus, får gæster, der har købt billet til Danmarks Borgcenter også et sæsonkort til Vikingeborgen. “Vi vil gerne give gæsterne endnu større mulighed for at opleve vores udstillinger. Og det er sæsonkortet med til,” slutter Thomas Tram Pedersen. Sæsonkortet er allerede blevet taget vel imod af gæsterne.

Udstillingen VIKINGERNES METROPOL har åbent frem til oktober 2017. Hold i øvrigt øje med alle Museum Sydøstdanmarks udstillinger og arrangementer på www.museerne.dk.

image_print
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailEmail

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":