Vordingborgs lokale spillested STARS modtager 107.073 kr. fra Tuborgfondet Musikhjælp. Pengene skal bruges til at løfte stedets nuværende anlæg til nye højder.
Musik har altid været en del af Tuborgfondets DNA, og hvert år uddeler fondet millioner af kroner til musik, og det er der en særlig grund til, fortæller fondets direktør Anne-Marie Skov:
”Musik samler mennesker, skaber glæde og samhørighed, og det er netop fællesskabet omkring musikken, som er vigtigt for Tuborgfondet. De lokale spillesteder samler lokalbefolkningen og er med til at skabe et aktivt lokalmiljø.”

Fagjury indstiller til bevilling

Det er en jury med en faglig baggrund indenfor lyd og akustik, som har kvalificeret de mange ansøgninger, og indsnævret feltet, mens det er Tuborgfondets bestyrelse, der har truffet den endelige beslutning om, hvilke spillesteder, der modtager en bevilling.

Når STARS er et af de udvalgte steder, er det fordi, det har etableret et stærkt samarbejde med andre aktører i det regionale opland. Herved bidrager det til at styrke yderområder og hjælper mindre arrangører med at opnå liveafvikler af bedre kvalitet. Spillestedet modtog en bevilling fra Tuborgfondets lydpulje sidste år til at købe en nyt anlæg. I år får de støtte til to højtalere, der er nødvendige for at løfte den nye, forbedrede lyd.

Også STARS er begejstret: I 2017 modtog vi en meget gavmild donation fra Tuborg-Fondet og brugte pengene på et helt nyt lydanlæg til koncertsalen. Efter et halvt, hvor det nye anlæg er blevet ”testet af hverdagen”, kunne vi konstatere, at der var brug for yderlige højtalerkraft, for at få balanceret ”den gode lyd” helt perfekt i salen. Vi er derfor meget glade for og stolte over at TuborgFondet har ønsket at følge arbejdet helt til dørs, ved at give os yderligere midler i 2018. TuborgFondet viser deres professionalisme og lyst til at gøre en forskel for live-musikken i Danmark med denne donation, og jeg er glad for at kunne sige at den gode lyd på Stars nu er sikret i mange år fremover. Der er ingen tvivl om, at denne donation forbedrer oplevelsen på Stars for både bands og
publikum, til glæde og gavn for musikken, udtaler spillestedsleder Simon Sandfeld fra Stars.

Fakta om Tuborgfondet Musikhjælp – Den Gode Lyd
• Puljen er en del Tuborgfondets nye initiativ Tuborgfondet Musikhjælp. Et bredt program der
skal være med til at gøre den danske musikscene endnu mere velspillende og meget mere
mangfoldig.
• Der uddeles i alt 2,5 mio. kr. til 20 spillesteder fordelt over hele Danmark.
I alt 62 spillesteder søgte puljen, og til sammen søgte de om støtte for knap 13 mio. kr.
• Tuborgfondet er en del af Carlsbergfondet, og får midlerne til uddeling fra overskuddet af
salget af Tuborg- og Carlsberg produkter i Danmark og resten af verden.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Kom med din kommentar til "STARS modtager over 100.000 kr. af Tuborgfondet Musikhjælp til at forbedre lyden" her:Fortæl din historie

Vil du være med til at fortælle om hvad der sker i Vordingborg og omegn?
Kontakt Vordingborg.net med din historie - klik her.