[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]
Tags:

Tekstile eksperimenter, internationalt kunstfotografi, minimalistiske lydinstallationer og malerier i lange baner. Der er både genkendelse og nye oplevelser i vente på sommerudstillingen på Masnedøfort.

Som tidligere år udgøres den faste klangbund af Sommerudstillingens medlemmer fra området rundt om Masnedø – dvs. Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster – med gæster fra resten af landet samt Tyskland, Færøerne og Letland.

Værker af i alt 52 udstillere kan i år ses i det velbevarede betonfort fra 1915. Sommerudstillingen er en sjælden lejlighed til at opleve kunst af høj, professionel kvalitet i særprægede omgivelser.

“Det er dejligt at mærke, hvordan kunstnerne støtter op omkring udstillingen år efter år, nu for 23. gang i træk,” siger udstillingens koordinator, billedkunstner Kit Kjærbye.

Malere i overtal

Malerne står stærkt i år – fra de store formater hos Thomas Kolding, Allan Axelsen og Stig Weye til de mere intime formater hos fx Erik Rasmussen og Ole Holm, der begge er fascinerede af smukke kvinder i bevægelse.
Blandt årets tyske gæster ses Anders Petersen fra Hamburg, der arbejder enkelt og stofligt i akryl på papir, og Grit Sauerborn fra Rostock, der i en sanselig gråtoneskala er en af de overraskende mange udstillere, der har valgt at benytte det kvadratiske format.

X-fiber – rebelsk tekstilkunst

Midtvejs i fortets lange gange fører en trappe op til første sal. Her findes årets nyskabelse: Særudstillingen X-fiber. 11 inviterede kunstnere viser eksperimenterende tekstilkunst. Udtrykkene spænder fra sublime billedvævninger af Ulrikka Mokdad, Gina Hedegaard og Anette Blæsbjerg
Ørom til miljøbevidste, kommenterende og humoristiske skulpturer, installationer og objekter af fx Susanne Schmidt-Nielsen, Eva mm Engelhardt og færøske Randi Samsonsen.

På X-fiber deltager også to kunstnere fra Møn. Laura Baruëls tekstile installation består af fire forskellige kjoleformer, inspireret af elementer fra naturen, mens Inger Odgaards hængende skulpturer i garn, strukturpasta og lak har en ganske særlig stoflighed. En af hendes skulpturer er
gengivet på Sommerudstillingens plakat og katalogforside.

Samtlige tilgængelige rum i Masnedøfort udnyttes i år – selv de to ofte oversete, sortmalede pansertårne og de lavloftede skytskasematter, hvorfra kanonerne tidligere pegede ud over Storstrømmen. I skytskasematterne har lydkunstneren Anders Mathiasen opbygget to installationer med grammofoner, klassiske strygeinstrumenter, højttalere og naturmaterialer.

Grafik, tegning og fotografi

Tilbage i stueetagen kan man se Jørgen Minors underfundige jernskulpturer, gå rundt om Pia Græsbøll Ottesens skulpturer i gips og båd-flydere eller opleve Susanne Theas installationer med titler som “Genfødsel” og “The Final Beat”.

Der ses også en del arbejder på papir – blyantstegninger af Helle Witte, klassiske linoleumssnit af Claudio Bannwart, kridttegninger af Danny Severin, kraftfulde koldnålsraderinger af Jan Kiowsky og træsnit af bl.a. Mette Elimar Jensen.

Også fotografiet udforskes i flere retninger. Peter Christensens motiver fra hele verden er samlet i pågående installation, understreget af meget forskellige indramninger, mens Lis Wuismann Jørgensen har trykt sine fotos på beton.

Arrangementer og koncerter i udstillingsperioden

Sommerudstillingen har en stærk tradition for arrangementer. I år afholdes forfattermøde med Helle Bertram, artist talk, foto-event samt en tekstil lørdagsmatiné med engagerede oplægsholdere i forlængelse af X-fiber-udstillingen. De sidste tre åbningsdage i august afrundes med tre jazz-
koncerter, først Susanne Thea & Malinovsky fredag 2. august, mens Jacob Fischer er kapelmester lørdag og søndag 3.-4. august.

Se det samlede program på Sommerudstillingens hjemmeside, der i anledning af den aktuelle udstilling er blevet redesignet og opdateret med information om Sommerudstillingens historie og fortællingen om det rå, men charmerende forts rolle som kunstens fæstningsanlæg.

Sommerudstillingen Masnedøfort

28. juni – 4. august 2019
Masnedøfort, Fortvej 8, 4760 Vordingborg
Åben Tirsdag-søndag kl. 12-17. Mandag lukket
www.sommerudstillingen.dk
Entré kr. 60,- Partoutkort kr. 150,- Grupper over 10 personer: kr. 30,-/person.
Under 18 gratis adgang.
Der er gratis adgang til alle arrangementer, når der er betalt entré til udstillingen.

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":