[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]
Tags:

Beboerne på Sydhavnen kan snart glæde sig over at miste udsigten til den 53,5 meter høje tomme cementsilo, som har domineret havnefronten i mange år. Siloen bliver snart revet ned for at skabe plads til et nyt moderne byggeri på havnen.

Vordingborg virksomheden KISS Real Estate ApS har i dag modtaget nedrivningstilladelse på nedrivning af den gamle Aalborg Portland cementsilo på Sydhavnsvej 12 i Vordingborg.

Nedrivningen kommer ifølge direktør for KISS Real Estate, Michael Eskildsen, til at foregå ved sprængning: ”Vi har indgået et samarbejde med AK Entreprenørservice ApS, som har mange års erfaring i at udføre nedrivninger på en sikker og miljømæssig rigtig måde. De har efter et grundigt forarbejde vurderet, at det er mest hensigtsmæssigt at sprænge siloen. Det er en kraftig armeret silo, og det er vigtigt for os, at vi generer naboerne på havnen mindst muligt” siger Michael Eskildsen. Han forventer, at nedrivningen af den gamle silo igangsættes i starten af 2018, så snart Entreprenørservice ApS er færdige med deres planlægning.

”Nedrivningen betyder også, at vi snart kan sige farvel til Vordingborg havnefronts ”øjebæ”. Det vil være til glæde for byen og i særdeleshed havneområdets beboere og grundejere, som forhåbentlig vil opleve en stigning i deres bolig- og herlighedsværdi, når siloen er væk” siger Michael Eskildsen. Han har også rosende ord tilovers for Vordingborg Kommunes sagsbehandling: ”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Vordingborg Kommunes Teknik og Miljøafdeling. Det har været en smidig og effektiv proces, som jeg kun kan være tilfreds med” fortæller Michael Eskildsen og tilføjer, at nedrivningstilladelsen er udstedt på baggrund af en miljørapport, hvor de kommende nedrivningsmaterialer og nedrivningsmetoder er blevet grundigt analyseret.

Når siloen er væk, er havnegrunden klar til KISS Real Estates udviklingsprojekt – Siloetten.
Siloetten er projektnavnet på et planlagt, moderne og fleksibelt op til 17 etagers byggeri, tegnet og løbende udviklet af arkitekterne, Bay Arch. Siloetten vil kunne indeholde kontorer, lejligheder og et hotel i en ligelig fordeling eller fordeling efter behov. Den endelige projektering og etagefordeling vil ske i samspil med en evt. kommende hoteloperatør.

Projektet er blevet til på baggrund af en analyse udarbejdet af Nordic Hotel Consulting (NHC) og Vordingborg Erhverv A/S. Rapporten fastslår, at Vordingborg og omegn har det nødvendige grundlag for driften af et moderne hotel. ”At opføre dette i kombination med beboelse og liberalt erhverv vil skabe de optimale betingelser for udviklingen af projektet” siger Michael Eskildsen, der har haft et godt samarbejde med, Vordingborg Kommunes planafdeling for at udarbejde en lokalplan, som gør det muligt at opføre et fleksibelt projekt.

Om selve hoteldelen af projektet fortæller Michael Eskildsen, at NHC for få måneder siden igangsatte søgningen efter en kommende hoteloperatør. ”Der er interesse fra et par landsdækkende hotelkæder, som har fået byen og projektet fremvist i samarbejde med Vordingborg Erhverv. Søgningen fortsætter indtil en kontrakt er underskrevet. Vi sælger ikke skindet før bjørnen er skudt” slutter Michael Eskildsen.

Kilde: Kiss Real Estate

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":