[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Foto: Kim Ingemann Erichsen

Kom til fernisering og få et indblik i hvordan de unge mener byen skal tage form og se hvordan de vil mindske affaldet i Rådhusparken og omkring uddannelserne.

Fredag d. 28. april løfter de unge sløret for deres udstilling – en udstilling der er resultatet af et samarbejde mellem byudviklingsprojektet De Røde Løbere, 2. årgang på ZBC htx-
uddannelsens linjefag Urban Design samt Vordingborg Ungdomsskole og 10. klasse.

Udstillingen giver et indblik i de unges vision for Rådhusparken og giver interessante bud på udviklingen af det nye stationsområde. Rektor Ann Descroix fra ZBC udtaler i forbindelse med samarbejdet: ”Forhåbentlig kan vi samtidig være med til at bidrage med noget til byens udvikling. Hvis det så oven i købet får de unge lidt mere ned i byen og bidrage med det liv, som nu kun de kan skabe, så er det jo fantastisk! ”.

Borgmester Michael Seiding Larsen byder velkommen til åbningen. Efter præsentation af de unges projekter med Rådhusparken og stationsområdet, præsenterer de unge deres løsninger på, hvad man kan gøre for at mindske affaldet i Rådhusparken og omkring uddannelserne. Non-profit organisationen Hold Danmark Rent foretog en undersøgelse af de unges holdning til affald i Vordingborg, og kunne blandt andet konkludere følgende i deres rapport:

”Fælles for størstedelen af de gennemførte interviews med de unge er genlyden af engagement og en forståelse for, at noget må gøres! ”. Udstillingen er netop et resultat af de unges menneskers engagement i byen. Den lokale singer-songwriter Oskar Morgills byder ind med en live musikoptræden, hvorefter 10. klasserne og kunstnerne, Sine Lewis og Till Junkel, afslører det nye gavlmaleri ved det kommende Borgertorv. Der bydes desuden velkommen til snegleskulpturerne i Algade, hvor kunstner Lissi Boesen og Vordingborg Lokalråd vil være tilstede. Skulpturerne, som er tiltænkt byens alleryngste borgere, er tilvejebragt af Vordingborg Lokalråd og De Røde Løbere. Kaja Huglstad, repræsentant fra Lokalrådet, ser sneglene som en opfordring til ””slow down” og pause i Algade for børn og deres forældre”.

Læs mere om De Røde Løbere og Ungesamarbejdet på https://vordingborg.dk/de-roede-loebere/ og følg De Røde Løbere på Facebook.

Ferniseringen foregår fredag d. 28. april fra kl. 14.00 til 16.00 i Bykontoret på Algade 18.

De unge glæder sig til at byde alle velkommen.

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":