[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]
Tags: ,

presse_2

Tag på din egen selvguidede historiske byvandring. Den er åben døgnet rundt og året rundt. Download app’en ”Stege VR”. Hold telefonen eller tabletten op foran dig og se ud gennem et tidsvindue, mens du bevæger dig rundt. Med Virtual Reality vil historien folde sig ud lige foran øjnene på dig.

På fem udvalgte ’middelalder-hotspots’ rundt om i middelalderbyen Stege har man fra efterårsferien mulighed for at genopleve Stege, som byen så ud i middelalderen. Dyk ned i historien med din egen smartphone eller tablet, eller se byen gennem de infoskilte, som er opsat på de fem steder i Stege.

Skiltene står ved Mølleporten, på Storetorv, ved busstationen på havnen (Stegeborg), ved Stege Kirke (Møns Banks P-plads) og overfor Dybsbrostræde ved Spisestedet på lystbådehavnen (middelalderhavnen).
På hver af disse positioner fortæller informationsskiltet facts om stedets rolle i middelalderbyen. På den gennemsigtige view-screen er der en stregtegning af, hvordan man mener, at vigtige bygningsværker på stedet så ud i middelalderen. Ved at indstille sit blik efter den nutidige skyline (der jo kan ses gennem view-screen’en bag stregtegningen) kan man få indtryk af, hvordan middelalderens bygningsværker lå i forhold til nutidens byrum.

Virtual Reality oplevelsen og skiltene er en del af projekt ’Middelalderbyen Stege’, som er gennemført af Museum Sydøstdanmark. Tekst på informationsskiltene er skrevet af museets middelalderhistoriker Dorthe Wille Jørgensen, og skitserne på view-screens er tegnet af museumsinspektør Leif Plith Lauridsen, ekspert i middelalderbyggeri.

”View-screens er en lidt speciel formidlingsform, og det har langtfra været en enkel sag at lave skiltene”, siger Erik Büchert fra Lykke & Nielsen Arkitekter, der har været projektleder på skilteprojektet. ”Vi har skrevet ’prøvetryk’ på skiltene, fordi vi skal finindstille view-screens på de endelige skilteplaceringer. Det må publikum meget gerne bidrage til! Vi er spændte på, hvad man synes om skiltene, og hører gerne reaktioner på, om de fungerer som tænkt”.

Skilteprojektet er som nævnt en del af det større projekt ’Middelalderbyen Stege’, der har indsamlet viden om Stege i middelalderen og udviklet idéer til formidling heraf. Det overordnede sigte med projektet er at levendegøre byens storhedstid i 1400-tallet, og at udvikle Stege som selvstændig turistattraktion. Projektet omfatter en række andre formidlingsprodukter:

– Udstilling om middelalderen i Stege på Møns Museum
– Middelalderværksted på Møns Museum
– Hjemmeside og ”App-en”: Middelalderby.dk
– Undervisningstilbud fra 2017

Museumsdirektør Keld Møller Hansen glæder sig over at kunne præsentere endnu en spændende og nyskabende formidling, som denne gang bygger på den helt lokale kulturarv, og som aktiverer den fantastiske middelalder, som engang var i Stege: ”Jeg er sikker på, at både fastboende og turister vil blive overrasket over vores storytelling, og at vi her har skabt endnu et ’reason to go’ til Stege og Møn”

presse_1

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":