[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Efter fem måneders omfattende fornyelse af strækningen – og et par dages ekstra forsinkelse – kører togene onsdag igen mellem Vordingborg og Næstved.

Dermed er banen et stort skridt videre mod fremtidens jernbane, der sikrer hurtigere og mere miljøvenlige tog til regionen”Vi er glade for, at vi endelig kan åbne strækningen mellem Næstved og Vordingborg, så pendlerne igen kan tage toget, og dermed skære en god bid af den rejsetid, der har været en del af hverdagen de seneste måneder. Vi ved godt, at vi har trukket lidt ekstra på pendlernes tålmodighed, men foruden de meget synlige opgraderinger af banen, vil det flere steder kunne mærkes, at komforten er blevet bedre. Samtidig er banen klargjort til fremtidens behov,” siger Klaus S. Jørgensen, projektdirektør i Banedanmark.

To etaper mangler

Med åbningen af Vordingborg-Næstved resterer der to etaper af dette års store fornyelse af Ringsted-Femern Banen. Vordingborg-Orehoved og Nykøbing F.-Orehoved.

Det sikkerhedsmæssige arbejde, der mandag og tirsdag betød, at pendlerne mellem Næsted og Vordingborg måtte tage to dage mere med togbusser, har samtidig påvirket strækningen mellem Orehoved og Vordingborg. Derfor skal pendlere være opmærksomme på, at togbusserne ikke stopper på Orehoved Station i perioden fra den 5. september til og med den 14. september, og at Orehoved og Vordingborg herefter forventes at åbne for togtrafik den 15. september.

Informationschef i DSB, Tony Bispeskov, oplyser, at rejsetiden med togbus mellem Nykøbing F og Vordingborg stort set er den samme som mellem Nykøbing F og Orehoved.

“Rejsetiden med Togbus mellem Nykøbing F og Vordingborg kommer til at være 30-33 minutter. Det er 1-4 minutter længere, end når vi kører via Orehoved,” siger han.

Hurtigtogene og stoptogene kører mellem Vordingborg og København H/Østerport, og de supplerende myldretidstog kører mellem Næstved og København H/Østerport.

Banedanmark forventer fortsat, at strækningen mellem Nykøbing F. og Orehoved åbner som planlagt den 29. september.

Rejseplanen vil løbende blive opdateret med ændringerne.

Transportministeren og borgmesteren klippede snoren lørdag d. 31. august 2019 til indvielsen af den moderniserede station i Vordingborg
image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":