En gennemrenoveret og ombygget station med ny gangbro, nye elevatorer, nyt spor og ny parkeringsplads i Vordingborg er lørdag formiddag d. 31/8-2019 rammen, når transportminister Benny Engelbrecht sammen med Banedanmark og Vordingborg Kommune kan sige tak for tålmodigheden til passagerer og naboer til banen efter et halvt år uden tog.

Tålmodighed lidt endnu

”Jeg er fuldt ud opmærksom på, at de sidste fem måneder har været en udfordring for pendlerne, og jeg vil derfor gerne sige tak for tålmodigheden. Passagererne til/fra Nykøbing Falster skal desværre fortsat være tålmodige frem til den 29. september, hvor togdriften vil blive genoptaget på strækningen. Men hverdagen bliver nemmere for passagererne mellem Vordingborg og Næstved efter genåbningen på mandag, hvor de ikke længere skal tage togbusser,” siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

Vil gøre en stor forskel

”Og vi har bestemt noget at se frem til. Udbygningen af Ringsted-Femern Banen vil give passagererne kortere rejsetider, færre forsinkelser og sikre en mere stabil drift, når den står færdig. Det vil gøre en stor forskel både for den enkelte passager og for hele regionen, da det vil gøre det nemmere og hurtigere at komme til og fra København og binde det danske transportnet endnu tættere sammen med det europæiske, når Femern Bælt-forbindelsen forventes at åbne i 2028.”

Banedanmark har gennem den lange spærring brugt tiden effektivt på at gøre banen klar til fremtidens behov. Lundby og Vordingborg Stationer har været igennem store ombygninger, og 14 broer er ombygget, så de er klar til den kommende elektrificering af banen. I Ring og Remkolde på Sydsjælland er der bygget pæledæk i undergrunden for at stabilisere jorden, der er opsat støjskærme og kurver er ’rettet’ ud, så farten kan øges flere steder.

Banedanmark tilfredse

”Vi er meget tilfredse med at kunne levere en jernbane tilbage til passagererne i topform. Både nu og til fremtiden. Udover mange synlige opgraderinger af banen vil passagererne også kunne opleve bedre komfort og mere stabil drift, når togene igen kører mandag morgen,” siger Klaus S. Jørgensen, projektdirektør for Ringsted-Femern Banen i Banedanmark.

Når Ringsted-Femern Banen er færdigudbygget, så vil mere end 100 broer være ombygget for at være klar til den kommende elektrificering, der vil være dobbeltspor fra Ringsted til Holeby, banen er gjort klar til højere hastighed og nyt signalsystem er installeret.

De to sidste etaper af dette års fornyelsesarbejde på Ringsted-Femern Banen bliver afsluttet, når togene igen begynder at køre mellem Orehoved og Vordingborg den 8. september og mellem Nykøbing F. og Orehoved den 29. september.

Genåbningen af strækningen mellem Næstved og Vordingborg bliver markeret med taler ved projektdirektør for Ringsted-Femern Banen i Banedanmark Klaus S. Jørgensen, transportminister Benny Engelbrecht og borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed.

Derudover vil der være musikalsk indslag ved Prins Jørgen Garden og der vil være underholdning til de mindste.

Program

Program for dagen lørdag den 31. august. Alle tidspunkter er cirkatider:

  • 11:00 Projektdirektør for Ringsted-Femern Banen Klaus S. Jørgensen byder velkommen
  • 11:05 Transportminister Benny Engelbrecht holder tale
  • 11:10 Borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed holder tale
  • 11:15 Den røde snor op til den nye gangbro klippes.
  • 11.20 Optog med den lokale garde, Prins Jørgen Garden.
  • 11:20-12:00 Mød medarbejdere fra projektet
  • 12:00 Tak for i dag.

Kilde: Banedanmark

Vordingborg Station 2019
image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Email

Bliv tilmeldt vores gratis nyhedsbrev, der udsendes mandag til fredag.

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":