(Henrik Engelbrecht – Foto: Nikolaj Lund)

Henrik Engelbrecht er kendt landet over som en passioneret operaekspert og fortæller i Orenæs Saloner om operaens verden med udgangspunkt i sin bog “OPERA – dengang, nu, altid” – især med fokus lagt på Guldalderens Københavnske musikliv.

Musikchef for Tivoli, operadramaturg på Det Kongelige Teater, kunstnerisk konsulent for Festspillene i Bergen, operaredaktør i DR, librettist, forfatter, dirigent, musikskribent og radiovært er titler som Henrik Engelbrecht alle har stående i sit CV – enten som tidligere eller nuværende job.

Hans musikalske karriere startede som fløjtenist i blandt andet Det Kongelige Kapel og Sjællands Symfoniorkester, men der gik ikke lang tid, før hans karriere blev ledt i andre baner – blandt andet som operadramaturg og kunstnerisk konsulent for en lang række musikalske organisationer. På Det Kongelige Teater arbejdede han i en årrække i operaledelsen som dramaturg sammen med operachef Kasper Holten og chefdirigent Michael Schönwandt.

Det er især som musikformidler han er kendt udadtil og han er hyppigt vært ved koncertintroduktioner for symfoniorkestrene, Jyske Opera og Operaen i København. På Facebook kan man hvert år i december følge hans “tenorjulekalender” med interessante klip og fortællinger om tidernes store tenorer.

Fakta:
Søndag 21. maj kl. 15

Orenæs Saloner
Orenæs Skovvej 12, Orehoved
4840 Nørre Alslev

Entré 100 kr, børn 1/2 pris
Købes online på www.orenaessaloner.dk
Reserveres på tlf. 61 77 08 26

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail