På grund af det voldsomme snevejr d. 27. februar, måtte Bedre Psykiatri Vordingborg aflyse et planlagt foredrag om psykisk udsatte unge og misbrug, med Henrik Rindom, en af landets førende rusmiddeleksperter og bl.a. kendt fra bogudgivelser og fra TV.

Det er lykkedes, at få lavet en ny aftale med med Henrik Rindom og Bedre Psykiatri nu kan inviterer til gratis foredragsaften den 14. marts 2018 kl. 19 på Vordingborg Gymnasium & HF, Chr. Richardtsvej 45 i Vordingborg.

Henrik Rindom er speciallæge i psykiatri og leder af Stofrådgivningen i København, et behandlingstilbud for unge med misbrug. Han har siden 1986 haft misbrugsbehandling som sit særlige interesseområde, det være sig medicin, alkohol, heroin, hash og de nye syntetiske stoffer. Specielt har han i de senere år arbejdet med behandling af unge misbrugere helt ned til 13 års alderen. Endelig er han forfatter til bogen ”Rusmidlernes Biologi” som er udgivet af Sundhedsstyrelsen.

Henrik Rindom vil denne aften beskæftige sig med, hvorfor psykisk sårbare unge bruger rusmidler, når rusmidler kan forværre de psykotiske symptomer?

Når unge mennesker oplever, at de bliver endnu mere sløve og passive på antipsykotisk medicin, kan de blive meget fortvivlede over ikke at kunne leve op til deres egne og omgivelsernes krav til fx job, uddannelse og karriere. De oplever at de bliver mere passive og initiativløse, end de er i forvejen. Det betyder, at en del psykiske syge har fundet ud af, at hvis de vil ophæve den sløvende virkning af neuroleptika, kan de altid tage lidt rusmiddel…

Skizofreni er en meget svær lidelse, både for de ramte og deres pårørende. Det kræver viden at støtte mennesker med skizofreni og et sidemisbrug. Kom og få mere viden, og flere redskaber til både at være pårørende og have et liv selv.

BEDRE PSYKIATRI er interesseorganisation for alle, der kender en, der har psykiske problemer. Lokalafdelingen tilbyder en vifte af foredrag og samtalegrupper for pårørende samt yder rådgivning, hvor pårørende kan snakke med andre pårørende i samme situation.

Deltagelse er gratis og kræver ingen tilmelding.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Kom med din kommentar til "Ny dato for foredrag om “Psykisk udsatte unge og misbrug”" her:Fortæl din historie

Vil du være med til at fortælle om hvad der sker i Vordingborg og omegn?
Kontakt Vordingborg.net med din historie - klik her.