[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]
Tags:

Siden 2010 har den lokale MARC FACCHINI været en væsentlig kunstner på den danske musikscene; først med det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, siden i det genreskabende indie-classical-orkester Mother Lewinsky, og i de senere år som soloartist, med tre anmelderroste albums, DMA-nominering og en lang perlerække af koncerter i rygsækken.

Det nyeste skud på stammen, albummet Himmelmekanik, udkom den 27. april 2018, og modtog blandt andet følgende skudsmål fra Dagbladet Information: “I en afbalanceret, musikalsk vekselvirkning mellem bragende agitation og intim minimalisme viser dansk-italienske Marc Facchini med sin tredje plade, at han er en sangskriver af høj karat. Sjældent har dansksproget folk lydt så nærværende og nødvendigt.”

Himmelmekanik er den tredje i rækken af soloudgivelser, med den erklærede intention, at tage den danske sangskrivningstradition videre til nye generationer under nye omstændigheder. Forbillederne spænder vidt; fra Allan Olsen, Sebastian og Povl Dissing til internationale navne som Arvo Pärt, Nusrat Fateh Ali Khan og Ali Farka Touré. Marc Facchini uddyber: ”Jeg vil gerne lave noget musik, som på moderne vis forholder sig til de magiske danske sange, som er blevet skrevet de sidste 50 år. I dag er der kortere fra Thisted til Tokyo, end nogensinde før. Når jeg beskæftiger mig med noget så kasse-agtigt som dansk sangskrivning, giver det mening at inkorporere estisk minimalisme, sydasiatisk sufi-sang og malinesisk blues, fordi alle de ting er en del af, hvordan Danmark lyder i dag.”

Bandet ved navn Den Usynlige Hånd udgør størstedelen af de medvirkende på Himmelmekanik. Medlemmerne spænder bredt alders- og genremæssigt; imellem sig har de optrådt med så forskellige navne som Cancer, Kira Skov og Søren Kragh-Jacobsen.

Den Usynlige Hånd består af:
Alexander Mackenzie – guitar
Jacob Koefoed – trommer
Maria Jagd – violin, bratsch
Moogie Johnson – pedalsteel, guitar
Torben Westergaard – bas

SUPPORT Oliver Nani:
Lokale Oliver Nani skriver dansksprogede sange i et univers med en øjenbrynshævet tilgang til livet, som var man lige kommet til verden og oplevede alting for allerførste gang. Den klassiske guitars møde med sangskrivningen skaber et raffineret melodisk fundament for historierne sangene fortæller. Sangene rutscher fra de højeste tinder og helt derned hvor lyden for længst er stoppet, men musikken er overalt.

Oliver har tidligere turneret med 8-mands orkester, men denne aften vil han være helt alene på scenen, kun akkompagneret af hvad han selv kan betjene af lydmaskiner samtidig med guitaren. Der bliver kilometerlang rumklang, strube-, skøn-, impro- og fællessang båret af en fortælletrang der medfører historier om både knækkede blyanter og isbjørnehjerter.

STARS // Lørdag 22.09.2018 kl. 21:00
Dørene åbner kl. 20:00

STARS // Algade 84, 4760 Vordingborg
Combi // Billet: 120,- // Studerende + ung under 18 år: 80,-

Billetter købes på stars.dk

Marc Facchini

Marc Facchini

Oliver Nani

Oliver Nani

image_print
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailEmail

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":