[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Møn Biosfære er et unikt naturområde og biosfæreområdet er inddelt i zoner, som er baseret på den danske miljølovgivning og UNESCOs vejledning for biosfæreområder. Lindholm i Stege bugt ligger i en såkaldt bufferzone, der betyder at området omgiver eller støder op til kerneområdet i biosfæren. 

Umiddelbart nord for Lindholm (ca. 500 meter) ligger et kerneområde i biosfæren ud for Nyord – et kerneområde har en særlig mangfoldig og artsrig natur. På Nyord ligger et stort fuglereservat.

Udover dette er Møn et yndet turistområde for masser af danskere, tyskere og andre nationaliteter. De to havnebyer Kalvehave og Stege ligger på hver sin side af Lindholm – man kan se øen fra land hele vejen rundt – så øde er den ikke. Tværtimod kunne det blive et fantastisk turistmål med små bådruter fra både Stege og Kalvehave – det behøver ikke at være færger.

Lige nu er man med planerne om et udrejsecenter til en kvart milliard kroner om året – med Dansk Folkeparti i spidsen – ved at ødelægge et fantastisk område i Danmark, der ellers har stort potentiale for natur og turisme.

Læs mere om Møn Biosfære på Vordingborg Kommunes hjemmeside.

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":