[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Anlæg af begge baner er blevet forsinket- dog med hver sin baggrund.

Kommunalbestyrelsen besluttede i 2018 at afsætte midler til at anlægge kunstgræsbaner i Stege og Præstø i 2019. Imidlertid er hele det forberedende arbejde af forskellige årsager blevet forsinket så meget, at der først kan komme kunstgræs under støvlerne på de aktive fodboldspillere i løbet af 2020.

Vedrørende banen i Stege har der været en del skriverier frem og tilbage mellem Miljøstyrelsen og Vordingborg kommune omkring miljøvurdering af projektet, hvilket har medført at hele tidsplanen nu er blevet skubbet så meget at det vil være for sent at anlægge banen inklusiv kunstgræstæppet i indeværende år. Selve jordarbejdet kan godt klares i løbet af efteråret; men kunstgræstæppet skal lægges på ved døgntemperaturer over 6 grader,- og det er der ikke garanti for når kalenderen siger november/december måned.

I Præstø har der været en del udfordringer med at finde et egnet sted til banen. Den først ønskede placering, i området bag ved klubhuset, viste sig at give nogle problemer omkring støj og lysforhold for de omkringliggende boligområder. Med samme begrundelse kunne det areal den eksisterende opvisningsbane ligger på heller ikke benyttes.

Den sidste mulige placering, på træningsarealet mod syd, krævede lidt ekstra undersøgelse bl.a. fordi der ligger vandboringer i nærheden.

Alt er imidlertid nu klaret så banen kan anlægges på træningsbanerne mod syd.

Miljøchef i Vordingborg kommune, Rolf Hoelgaard udtaler: ”Det har for begge baners vedkommende desværre været et besværligt forløb; men vi skal jo kræve den samme sikkerhed for at miljøkrav overholdes overfor os selv som kommune, som vi vil gøre overfor alle andre virksomheder.”

Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid, Thorbjørn Kolbo udtaler; ”Det er rigtig ærgerligt at vi er havnet her; men for mig er der ingen tvivl om at vi kan blive bedre til at kommunikere med de frivillige når vi gennemfører sådanne projekter.

Klubberne har været meget interesserede i at følge processerne tæt, og derfor vil de fremover blive inviteret til at deltage i de enkelte projektgrupper. Deres initiativ og lyst til at deltage er et vigtigt element hvis vi skal lykkes med ikke kun at være myndighed men også at være partnere i en samskabelses-proces. ”

Administrationen vil nu i tæt dialog med klubberne aftale forløb for hver enkelt bane således at arbejdet kan passes ind i klubbernes træningsarbejde bedst muligt.

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":