Det er nogle af Danmarks fineste musikere, der gæster Orenæs Saloner søndag den 29. januar. Alle er de ansat i Det kgl. Kapel og dyrker sideløbende kammermusikken og deres respektive solokarrierer. Tilsammen udgør de 5 strygere Det kgl. Kapels Strygekvintet og har dertil allieret sig med endnu en musiker fra kapellet, basunisten Lars Hastrup. Også i 2015 var ensemblet gæster på Orenæs med en udsolgt koncert og et begejstret publikum, der blev trakteret med et varieret udvalg af klassisk musik.

Denne gang byder programmet på wienerklassik af Mozart og Schubert, en sonate af operakomponisten Rossini, fransk 1800-tals musik af Saint-Saëns og Guilmant og tangomusik af den danske Søren Barfoed og den argentinske tangomester Piazzolla, der gjorde den folkelige tango til koncertmusik.
Og netop Argentina er i fokus for musikerne, der spiller koncerten i Orenæs Saloner som optakt til en 3 ugers turné i februar til Chile og Argentina.

I Sydamerika skal de spille en lang række koncerter fra Punta Arenas i syd til San Pedro de Atacama i nord, holde workshop og samarbejde med en strygekvintet og et folkloreband.
Strygekvintettens medlemmer er på violin koncertmester Tobias Durholm og Kenneth MacFarlan, solobratschist Tomas Kvæde, solocellist Ingemar Brantelid og på kontrabas Leif Jensen.

Koncerten er støttet af Kulturelt Samråd i Guldborgsund Kommune

Fakta:
Søndag den 29. januar kl. 15.00
Entré 150 kr, børn ½ pris
Købes online på www.orenaessaloner.dk
Bestilles på email: saloner@getting.dk
Telefonisk/sms: 61 77 08 26
Orenæs Saloner
Orenæs Skovvej 12, Orehoved
4840 Nr. Alslev

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail