“Det er med stor taknemmelighed, at jeg d. 9. juni 2017 modtog en talentpris fra Carl Nielsen & Anne Marie Carl-Nielsens Legat à kr. 100.000.”, udtaler Loïc Destremau.

Legatets bestyrelse har siden 2016 besluttet, at man i tillæg til hæderspriserne uddeler 9 talentpriser á kr. 100.000 hvert år på Carl Nielsens fødselsdag den 9. juni til unge talenter under 35 år, henholdsvis 3 musikere, 3 komponister og 3 billedhuggere. Det er dermed kun anden gang, at prisen uddeles.

“Jeg husker mit første ‘møde’ med Carl Nielsen, da jeg på Vordingborg Musikskole blev introduceret til et af hans klaverværker af min lærer, som jeg senere spillede til en Spil Dansk-koncert på KulturArkaden. Men det var først da jeg gik på Vordingborg Gymnasium, at jeg vidste med mig selv, at jeg ville være komponist og musiker, hvorfor jeg begyndte min musikalske uddannelse som organist og senere som komponist. Lige siden har jeg helt uundgåeligt ‘mødt’ Carl Nielsen ved utallige andre lejligheder og sammenhænge – men aldrig havde jeg forestillet mig denne.”, fortæller Loïc Destremau.

“Det er mig desuden en fornøjelse at kunne dele glæden med en anden lokal prismodtager, nemlig violinisten Niklas Walentin, der stammer fra Møn.”

Komponisten Carl Nielsen og billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsens to døtre, Irmelin Eggert Møller og Anne Marie Telmanyi, stiftede i 1957 Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat til minde om deres forældre.

Link til Loïc Destremau´s hjemmeside/blog: ldestremau.wordpress.com

 

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Email

Bliv tilmeldt vores gratis nyhedsbrev, der udsendes mandag til fredag.

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":Kom med din kommentar til "Komponist fra Vordingborg modtager stor talentpris" her:Fortæl din historie

Vil du være med til at fortælle om hvad der sker i Vordingborg og omegn?
Kontakt Vordingborg.net med din historie - klik her.