[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

For andet år i træk er afgangskaraktererne for Svend Gønge-Skolens 9. klasses elever steget markant. Med et karakterløft på 9,53% var skolen en hårsbredde fra igen i år at blive belønnet med en ny økonomisk bonus fra elevløftpuljen. Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

De sidste nye resultater fra Undervisningsministeriet viser, at karakterniveauet for skolens 9. klasses elever ved afgangsprøverne er steget 9,53% i dansk og matematik. Bag disse tal ligger også det opløftende resultat, at samtlige elever har løftet sine karakterer sammenlignet med resultaterne fra skoleårene 2014/2015 og 2016.

Det glæder skolebestyrelsesformand Kristina Themsen: ”Det er et rigtig flot resultat, som vi fra skolebestyrelsens side gerne vil lykønske 9. klasserne med og samtidig takke udskolingsteamet og alle de andre medarbejdere, som har arbejdet så hårdt på at gøre skolens elever uddannelses- og eksamensparate” siger Kristina Themsen.

Det markante karakterløft betyder også, at Svend Gønge-Skolen var en hårsbredde fra at få del i den økonomiske bonus, som ville blive udløst, hvis karakterløftet havde nået 10%. Hvis det var lykkes, ville skolen for andet år i træk have modtaget en bonus på cirka 1,3 million kroner fra regeringens elevløftpulje.

På rette spor

Skoleleder Bjørn Haldur er dog utrolig stolt over resultatet. ”Det vigtigste er, at hver eneste elev har løftet sit niveau og at alle vores afgangselever nu er kommet godt videre i uddannelsessystemet.
Vi ville selvfølgelig rigtig gerne have kunnet runde vores løft på 9,53% op til 10%, så vi havde fået en ny økonomisk bonus, men vi vil bruge resultatet som et signal om, at vi er på rette spor og skal fortsætte de gode ting, vi har gang i nu” siger Bjørn Haldur.

Sidste år opnåede Svend Gønge-Skolen et imponerende karakterløft på hele 23%, hvilket udløste en bonus fra ”Elevløftpuljen” på 1,3 millioner kroner. Der kommer en ny mulighed næste år, hvor elevernes karakterniveau dog skal løftes med 15% i forhold til årene 2014/2015 og 2016 for at få
del i puljen.

Læs mere om elevløft på:
elevloeft/pulje-til-loeft-af-fagligt-svage-elever

Svend Gønge-Skolen i Lundby
image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":