Den 29. november 2019 er der traditionen tro juletræstænding i Vordingborg, og der uddeles gratis risengrød på Stentorvet, så længe lager haves.

Der bliver varmet godt op til jul, når der er juletræstænding fredag den 29. november. Som det længe har været tradition, bliver der fra kl. 17.00 uddelt gratis risengrød på Stentorvet. 

I år er det igen et samarbejde mellem Bycentrum Vordingborg, ZBC og KFUM Spejderne Vordingborg. Elever fra ZBC sørger for tilberedning, mens KFUM spejderne endnu engang er udnævnt til grødnisser og står for uddelingen. Og der deles ud lige indtil gryderne er tomme. 

Efterfølgende kører brandbilerne gennem byen og deler karameller ud til byens børn, inden juletræet tændes. Prins Jørgens Garde spiller op og underholder hele vejen fra Vordingborg Hallen til Slotstorvet. Det er også muligt at få en gratis tur i juletoget, som har julemanden ombord. 

Træet tændes omkring kl. 18.30.

Der har været debat i den seneste tid omkring netop juletræ i Vordingborg, og der arbejdes nu på at finde en løsning for de kommende år.

”Det er jo ikke nogen hemmelighed, at kommunen har valgt ikke at give juletræet næste år. I Bycentrum Vordingborg arbejder vi sammen med vores medlemmer derfor allerede nu på at finde en løsning til næste år. For jul det skal vi have. Om det bliver den traditionelle jul eller en med fornyelser, det må tiden vise. Men jul med juletræ, det får vi.” fortæller Sacha Keller fra Bycentrum Vordingborg.  

Julemanden tænder træet på Slotstorvet den 29. november 2019. Arkivfoto.
Juletræ og ny gadebelysning i Vordingborg 28. november 2014
Prins Jørgens Garde underholder på Slotstorvet inden træet tændes. Arkivfoto.
Juletræ og ny gadebelysning i Vordingborg 28. november 2014
Juletoget kører gennem byen med julemanden. Arkivfoto.
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail