Orenæs Saloner opfører næsten med garanti den eneste julekoncert i julen på Lolland-Falster – ja muligvis den eneste i hele Danmark.

Hvor alle andre koncerter ligger i adventstiden før jul, holder Orenæs Saloner fast ved sin tradition: at opføre julemusik i juletiden. Ved koncerten bliver der sunget og spillet musik af N. W. Gade, Telemann, Charpentier, Schütz og Flemming Chr. Hansen.
De medvirkende optræder under navnet Orenæs Barok og består af et kammerkor på otte dygtige sangere fra København og et orkester på syv mand.
Som koncertmester på violin medvirker Tinne Albrectsen, der spiller i Concerto Copenhagen og Camerata Øresund. Winnie Bugge Frandsen medvirker på traversfløjte, Kjeld Steffensen på barokcello, Lars Baunkilde på violone og Mogens Rasmussen på gambe. Ved orgelpositivet sidder Flemming Chr. Hansen, der til daglig er organist i Sakskøbing kirke.

Flemming Chr. Hansen er desuden en meget produktiv komponist, hvis værker spilles flittigt landet over; ved koncerten spiller han to af sine egne værker, et festligt orgelpræludium på kirkens “guldalderorgel” og desuden sammen med cellist Kjeld Steffensen et smukt og meditativt stykke – ”In lumine Domini”.
Ved koncerten benyttes i sidste øjeblik lejligheden til at markere årets to jubilerende komponister: Niels W. Gade (født 1817) og G. Ph. Telemann (død 1767)
Af Gade synges og spilles den smukke julekoral ”Af højheden oprunden er” og hans berømte ”Kirkearie” for sopran og orgel. Af Telemann gælder det værker for violin og fløjte med Winnie Bugge Frandsen og Tinne Albrectsen.
Ved koncerten kan man desuden høre julekantater af Schütz og den franske barokkomponist Charpentier, der med sin enkle og sprøde musik ligger godt for sangerne, der synger med afsæt i den tidlige musiks opførelsespraksis i 1700-tallet.
Det hele er ledet af Gunnar Brønholt, den tidligere kantor ved Kildevældskirken i København, der har specialiseret sig i den tidlige barokmusik, især den charmerende franske barokmusik, der ved denne koncert er garant for den idylliske julestemning.

Læs hele programmet på www.orenaessaloner.dk

Efter koncerten kan man mod ekstra betaling deltage i Orenæs Saloners årlige julemiddag. Det foregår kl. 17.30 i ”Nordfalsters Koncerthus”, Nørre Alslev Langgade 68. Menuen, som leveres af ”Postholderens sted”, koster 145 kr.

Det er nødvendigt med tilmelding til spisningen på tlf. 61 77 08 26 eller ved at købe spisebillet online på www.orenaessaloner.dk. Sidste frist for tilmelding er 23. december.
Billet til selve koncerten, der begynder kl. 16.00, koster 120 kr – under 18 år er det halv pris.

Billetter til koncerten kan købes online eller ved indgangen.

Bemærk, at Nørre Vedby kirke ligger i Grimmelstrup ca. 3 km. fra Nørre Vedby. Adressen er: Nørre Vedby kirkevej 10, 4840 Nørre Alslev.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Kom med din kommentar til "Julekoncert 2. juledag kl. 16 i Nørre Vedby Kirke" her:Fortæl din historie

Vil du være med til at fortælle om hvad der sker i Vordingborg og omegn?
Kontakt Vordingborg.net med din historie - klik her.