PixelSange og soloklaver fra begyndelsen af 1900-tallet.

Operasangeren Jakob Bloch Jespersen debuterede på Det Kgl. Teater i 2006 som Angelotti i Tosca, hvor han siden har medvirket i bl.a. Kasper Holtens DVD-produktion af Carl Nielsens Maskarade og i Henry Purcells The Fairy Queen med Concerto Copenhagen under ledelse af Lars Ulrik Mortensen, ligesom han har medvirket på Copenhagen Opera Festival.
Jakob Bloch Jespersen har, som den alsidige og levende kunstner han er, siden sin debut været en efterspurgt sanger i hele Europa og har sunget i en lang række spændende og anderledes sammenhænge fra tidlig barok over moderne musik til opera og har modtaget både Musikanmelderringens Kunstnerpris og Aksel Schiøtz prisen. Desuden har han produceret
en podcast serie for DR om Carl Nielsen og hans hustru Anne Marie.

Ved flyglet sidder Kristoffer Hyldig, der ligeledes er en alsidig kunstner både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som klaversolist har han spillet med Det Kongelige Kapel, Copenhagen Phil og Aalborg Symfoniorkester og har givet koncerter med Ensemble Nordlys overalt i Europa og såmænd i Carnegie Hall i New York. På film fra Zentropa har han medvirket både på lyd- og billedsiden og har indspillet musik til Skuespilhuset i København.

Koncerten i Nordfalsters Koncerthus byder på et varieret program af komponister født i sidste halvdel af 1800-tallet men med helt forskellige stilarter. Af Hugo Wolf er der et udvalg af hans senromantiske Mörike Lieder, af den franske impressionistiske Claude Debussy tre præludier for klaver, og af Jacques Ibert fire sange til en film om Don Quichotte, der aldrig blev indspillet. Iberts stil kan kaldes eklektisk, dvs. han blander stilarter fra forskellige perioder i sine kompositioner. Af Carl Nielsen kan man høre nogle af hans mest elskede sange til tekster af J. P. Jacobsen og en chaconne for klaver – i Carl Nielsens helt egen personlige stil.

Nordfalsters Koncerthus, der er det tidligere elværk og missionshus i Nørre Alslev blev erhvervet i sommeren 2017 og kommer fremover til at fungere som ”satellitscene” for Orenæs Saloner. Huset er ikke officielt indviet endnu – der mangler nogle detaljer – men hvis man vil have et sneak-peak på Nørre Alslevs kommende spillested, er der altså chance for det den 30. september.

Lørdag den 30. september kl. 16.00
Nordfalsters Koncerthus
Nørre Alslev Langgade 68
4840 Nørre Alslev
Entré 170kr – u. 18 år halv pris
Købes online på www.orenaessaloner.dk
Tlf. 61 77 08 26


Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Følg:
Facebooktwitteryoutubeinstagram
Gå ikke glip af Vordingborg.net’s Nyhedsbrev
Bliv tilmeldt nyhedsbrevet fra Vordingborg.net. Det udsendes én til to gange om ugen.