Barokensemblet Camerata Øresund spiller “fra kirke til café” – et rent Bach-program med både streng og løssluppen musik den 4. maj kl. 19.30

Bachs faste blik, som man ser det portrætteret, har nærmest hjemsøgt århundreders musikere og har med garanti haft indflydelse på opfattelsen af hans værker: Dybe og seriøse. Bach var da også dybt seriøs og hans musik kan virke som en afspejling af portrætternes strenghed og alvor.

Men J. S. Bach havde også en anden og mere løssluppen side og fra 1720’erne samlede Bach, i hans vidt berømte Collegium Musicum, elever og kolleger til munter og spontan musiceren i Café Zimmermann i Leipzig. Kun for herrer, naturligvis, og her kunne man genhøre kirkelige, seriøse kantater fra søndagens messe – med ny tekst og instrumentering, i al hast arrangeret af Bach til hans lystige, musikalske ’Kaffeehaus-musikere’.

Camerata Øresund spænder i aftenens program over disse helt forskellige musikalske udtryk; fra den indadvendte hengivenhed i kirkekantaterne over den engagerede livfuldhed i dansemusikken, til de teatralske og spøgefulde kantater. I samme ånd som i Collegium Musicum præsenterer Camerata Øresund virtuose instrumentaliser og en fremragende sanger – i dette tilfælde dog i form af en kvinde – nemlig den unge canadiske Cassandra Lemoine. På traversfløjte – en baroktværfløjte af træ – er Winnie Bugge Frandsen solist i Bachs kendte H-mol suite, og den svenske cembalovirtuos Marcus Mohlin er solist i Bachs cembalokoncert i F-mol.

Barokensemblet består af musikere boende på begge sider af Øresundsbroen, en konstruktion som ikke kun har været inspiration for gysende krimiserier, men som også gavner og beriger regionens levende musikliv. Orkestret er kendt for sin livlige, dansante og publikumsvenlige stil, hvor de står op og spiller ført an af Peter Spissky som “Stehgeiger”.

Peter Spissky er til daglig koncertmester i Concerto Copenhagen og stiftede i 2010 sit eget Camerata Øresund, der sidenhen har udviklet sig til at blive et af Skandinaviens mest fremtrædende barokensembler, der jævnligt optræder på festivaler og koncertsteder i Danmark, Sverige og Island. Ensemblet er i 2018 blevet inviteret til at medvirke i den prestigefyldte festival ”West Cork Chamber Music Festival” i Bantry, Irland. Som “husorkester” i Næstved Early Music Festival i 2018 står de for opførelsen af Vivaldis opera, “Il Giustino”, i samarbejde med den italienske sceneinstruktør, Deda Cristina Colonna.

Fredag den 4. maj kl. 19.30

Nordfalsters Koncerthus

Nørre Alslev Langgade 68

4840 Nørre Alslev

Billetter a 150 kr (børn halv pris) kan købes online på

www.orenaessaloner.dk

eller reserveres på tlf. 61 77 08 26

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail