[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Ved du hvordan du redder liv?
Hjerteforeningen i Vordingborg markerer i efterårsferien den internationale hjertestarterdag med og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere om at redde liv.

Hele familien er inviteret, når hjertestart bliver sat på dagsordenen onsdag den 16. oktober i anledning af den internationale hjertestarterdag. I hele landet kan du i udvalgte byer teste din viden om hjertestop og hjertestart i en quiz, få en snak om genoplivning og gratis GivLiv-kurser og ikke mindst afprøve dine færdigheder på en genoplivningsdukke.

I Vordingborg står frivillige fra Hjerteforeningen bag arrangementet.

“Der er heldigvis sket en markant stigning i antallet af danskere, der træder til, hvis de overværer et hjertestop. Der bliver nu trådt til i 68 procent af hjertestoptilfældene – det er en tredobling i forhold til 2001. Men selvom flere nu kan yde livreddende førstehjælp og handler, opfordrer vi i Hjerteforeningen stadig til, at endnu flere lærer livreddende førstehjælp – det kan for et medmenneske betyde forskellen på liv eller død”, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Få en snak om hjertestart

Du kan også blive bedre rustet til at redde liv ved at besøge Hjerteforeningens stand på Vordingborg Station på Hjertestarterdagen, hvor du også få en snak med en instruktør i genoplivning.
Det foregår i tidsrummet kl. 14 og 17 d. 16. oktober 2019. Det er gratis at være med, og du kan bare møde op.

Fakta om Hjertestarterdagen

Den 16. oktober er det Hjertestarterdag i Danmark og i resten af Europa. I Danmark står Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden for 7. år i træk bag den årlige Hjertestarterdag. Målet er at minde danskerne
om, at det er vigtigt at træde til, hvis de er vidne til et hjertestop. Hjertestarterdagen markeres over hele landet i uge 42, hvor en lang række aktører inden for genoplivning inviterer til gratis arrangementer i hele
landet – fokus er at få danskerne til at lære at redde liv.

Initiativet til den internationale Hjertestarterdag kommer fra EU-parlamentet og bliver støttet af den internationale organisation ILCOR (International Liason Committee on Resuscitation).

Læs mere om Hjertestarterdagen på www.hjertestarterdagen.dk

Læs mere om hjertestart på www.hjerteforeningen.dk

Læs mere om de gratis GivLiv-kurser på https://hjerteforeningen.dk/givliv/

Fakta om hjertestop

Hvert år rammes omkring 4.000 danskere af hjertestop uden for hospital – det svarer til omkring 11 hver dag.
Overlevelsen efter hjertestop uden for hospital er i dag ca. 10 procent.

Siden 2001 har der været mere end en tredobling af patienter, som modtog hjerte-lungeredning, inden ambulancen ankommer. I samme periode er der set en klar stigning i andelen af personer, der overlever 30 dage efter et hjertestop fra 4 procent i 2001 til 10 procent i 2016.

Foto er en konstrueret genoplivnings-situation
image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":