æbleblomst closeup

Lær, lyt og hyg under æbletræerne. Orenæs Saloner åbner dørene til en hyggelig sommereftermiddag i haven i skoven ved vandet, hvor der fortælles om Carl Nielsens charmerende korværk Fynsk Forår. Ved grammofonen står dirigent og organist Gunnar Brønholt og spiller eksempler på historiske optagelser og fortæller om værket. Især bliver der lagt vægt på digteren Aage Berntsen, der skrev teksten til Fynsk Forår, og som i høj grad var inspireret af digteren Emil Aarestrup, der havde tilknytning til Lolland. Til gengæld bliver der ikke fortalt så meget om Carl Nielsen selv – der blev fortalt til overflod om ham i fjor, hvor han jo havde 150 års fødselsdag.
Udover at høre værket i sin helhed – det spiller knap 20 minutter – vil man som gæst høre uddrag af 3 udvalgte indspilninger: Én med Odense Symfoniorkester fordi den er ”lokal”, én med Radiosymfoniorkestret hvor bassolisten er Sten Byriel, der bor i Gåbense om sommeren, og som senere i år gæster Orenæs Saloner, og én med Mogens Wöldike som dirigent. Wöldike var ven og samarbejdspartner med Carl Nielsen, derfor betragtes denne indspilning som en slags referenceindspilning. Solisterne på indspilningen er bl. a. Ellen Winther og Ib Hansen.

Gunnar Brønholt

Gunnar Brønholt

Vanen tro spiller Gunnar Brønholt også til en række fællessange.
Hvis vejret er godt, foregår arrangementet udendørs, hvor musikanlægget stilles op, og ellers trækkes der indenfor i ”salonen”, hvor kunstmaleren Finnermann – alias Finn Arnesen – udstiller sine finurlige malerier.
I pausen serveres der kaffe og den berømte Orenæskage, hjemmebagt af én af Orenæs Saloners trofaste hjælpere.
Entré inklusive kaffe og kage: 100kr
Under 15 år: 50kr
Billetter kan reserveres på:
Tlf. 61 77 08 26
Email: birgitte@getting.dk
Online køb på www.orenaessaloner.dk

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail