[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Museumsforeningen Sydsjælland og Møn og Danmarks Borgcenter inviterer til foredrag om Thomas Bartholin – Lægen og Anatomen tirsdag d. 30. januar kl. 19.00 i Kornerups Rådhus, Vordingborg.

Forfatter og børnelæge, Jesper Brandt Andersen, udgav i 2017 en omfattende biografi om lægen og anatomen, Thomas Bartholin, som var en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde læger.
Thomas Bartholin levede i 1600-tallet og gjorde en revolutionerede opdagelse af lymfekarrene, som fik forskere og læger fra hele Europa til at valfarte til Københavns Universitet, og hans opdagelser og forskning har stadig stor betydning den dag i dag.

Det var i forbindelse med research til en bog om børnelægefagets historie, at Jesper Brandt Andersen tilfældigt stødte på Thomas Bartholins afhandling om en difteriepidemi fra 1646, og Jesper Brandt Andersen fattede en særlig interesse for lægen, som på mange måder var forud for sin tid.
Det kom der et digert værk ud af, og nu også et spændende foredrag om en af de mest indflydelsesrige og interessante personer i lægevidenskaben, lægen og anatomen Thomas Bartholin.

Jesper Brandt Andersen (f. 1965) cand. med. og praktiserende speciallæge i pædiatri i Vordingborg, hvor han også bor med sin familie. Han har tidligere udgivet bøgerne Martin Hammerich ( 2011) samt Børnelægens store bog om barnets sygdomme (2016).

Det foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg.

Læs mere om billetsalg på www.danmarksborgcenter.dk/

Thomas Bartholin

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":