Museumsforeningen Sydsjælland og Møn og Danmarks Borgcenter inviterer til foredrag om Thomas Bartholin – Lægen og Anatomen tirsdag d. 30. januar kl. 19.00 i Kornerups Rådhus, Vordingborg.

Forfatter og børnelæge, Jesper Brandt Andersen, udgav i 2017 en omfattende biografi om lægen og anatomen, Thomas Bartholin, som var en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde læger.
Thomas Bartholin levede i 1600-tallet og gjorde en revolutionerede opdagelse af lymfekarrene, som fik forskere og læger fra hele Europa til at valfarte til Københavns Universitet, og hans opdagelser og forskning har stadig stor betydning den dag i dag.

Det var i forbindelse med research til en bog om børnelægefagets historie, at Jesper Brandt Andersen tilfældigt stødte på Thomas Bartholins afhandling om en difteriepidemi fra 1646, og Jesper Brandt Andersen fattede en særlig interesse for lægen, som på mange måder var forud for sin tid.
Det kom der et digert værk ud af, og nu også et spændende foredrag om en af de mest indflydelsesrige og interessante personer i lægevidenskaben, lægen og anatomen Thomas Bartholin.

Jesper Brandt Andersen (f. 1965) cand. med. og praktiserende speciallæge i pædiatri i Vordingborg, hvor han også bor med sin familie. Han har tidligere udgivet bøgerne Martin Hammerich ( 2011) samt Børnelægens store bog om barnets sygdomme (2016).

Det foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg.

Læs mere om billetsalg på www.danmarksborgcenter.dk/

Thomas Bartholin

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Kom med din kommentar til "Foredrag om Thomas Bartholin – Lægen og Anatomen – i Kornerups Rådhus, Vordingborg" her:Fortæl din historie

Vil du være med til at fortælle om hvad der sker i Vordingborg og omegn?
Kontakt Vordingborg.net med din historie - klik her.