[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Sommeren igennem har færgen fragtet tusindvis af gæster over Grønsund. Nu er den gået i vinterhi på Gilleleje Skibsværft.
Efter en lang, solrig og lidt blæsende sæson er Færgen Ida sejlet til Gilleleje Skibsværft, hvor hun vinteren igennem skal gennemgås, renoveres og synes.

Færgen har trods lidt startevanskeligheder i foråret, og en vejrudsigt der ikke var helt så solrig som i 2018, haft en hel eminent sæson.

”I 2018 havde vi en hel fantastisk sæson på Færgen Ida. Derfor har vi været rigtig spændte på tallene for sæson 2019.
Vi har nu gjort sæsontallene endeligt op, og det har trods vejret vist sig, at folk er vilde med Ida. Vi ligger nogenlunde på samme niveau som i 2018.
Forskellen er, at antallet af autocampere er stærkt stigende, og det samme er antallet af cykelturister.
Sommeren igennem har vi indimellem besøg af journalister, rejsebloggere, og andre der ønsker at opleve og skrive om Ida”, siger Michael Larsen, Formand for Udvalget for Plan og Teknik – og fortsætter:
“Men i år har været noget ganske særligt. Vi blev i foråret kontaktet af Redbull og VisitDenmark, som ønskede at bruge Ida i en reklamefilm, der har til formål, at markedsføre hele Danmark over for turister. Her indgår mange af de store attraktioner, som Camp Adventure og Legoland. Vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi selvfølgelig skulle have Færgen Ida og vores område med i netop den film. Det er blevet til en virkelig imponerende og nervepirrende reklamefilm, med den verdenskendte skotske vildkat, BMX’eren Kriss Kyle, som udøver tricks på Ida – heldigvis uden at falde i vandet”.

Historisk Monument

Færgen Ida fik i sommers overrakt titlen ”Historisk Monument” af Skibsbevaringsfonden. Det betyder at den har opnået A-Status. A-skibene er fartøjer, som er sat i stand med færrest muligt kompromisser og dermed fremtræder som fyrtårne for skibsbevaringsarbejdet, der rendyrker sikringen af de etnologiske og kulturhistoriske kompetencer og bevaringsværdier.

”Som Borgmester gør det mig selvfølgelig glad, at vi har en turistattraktion som Færgen Ida, som mange lokale har særlig kær. Jeg har selv været ude og sejle med Ida et par gange i sommers.
Blandt andet var jeg med til at fejre Idas 60 års fødselsdag. Når jeg tænker på antallet af gæster, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at mange har en relation, en historie og et sommerminde med Ida.
At antallet af cykelturister er stigende er en glædelig nyhed. Vi arbejder hele tiden på at gøre det attraktivt at besøge os her i Vordingborg Kommune.
At flere gør det på cykel er specielt noget vores overnatningssteder også får glæde af.
Personligt har jeg i år oplevet mange flere turister på Møn end de øvrige år. Jeg kan kun være tilfreds med at alle de frivillige, alle ildsjælene rundt omkring, og alle de der arbejder med turisme har formået at sætte os solidt på landkortet, også med Færgen Ida” siger Borgmester Mikael Smed.

Nye gelændere

Rederiet i Vordingborg Kommune, der sammen med Guldborgsund Kommune drifter og administrer Færgen Ida, lavede i 2018 et udbudsmateriale der lød på en 3 årig rammeaftale. Derfor vil Færgen Ida de næste par år tilbringe vinteren på Gilleleje Skibsværft, som kender færgen særdeles godt, da Ida har været der flere gange før. Denne gang skal Ida blandt andet have lavet stråkøl, kalfatring og nye gelændere.

Rederiet forventer at Ida er tilbage på Grønsund i februar måned.
Hvis du vil vide mere om Færgen Ida, se tilbud, små søde og sjove historier, så kan du følge Ida på Facebook: Færgen Ida

Kilde: Vordingborg Kommune

Færgen Ida sejler mellem Bogø og Stubbekøbing
image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":