[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

For anden gang er der “Kunst i Skovly”, når tekstilkunstner Lisbeth Tolstrup og maler/grafiker Lars Pryds inviterer indenfor til “Åbne Aterlierdøre Guldborgsund”. Og i år er der ekstra meget at se på, da de to har en keramiker og en billedhugger med som gæsteudstillere i den charmerende gamle skovriderbolig på Nystedvej i Sakskøbing.

Gæsterne hedder begge Marianne, og begge kommer hertil fra det midtjyske Søhøjland:

Marianne Fossgreen er keramiker og har værksted og galleri i Grauballe lige ned til Gudenåen. Hun arbejder med brændefyret stentøj og porcelæn, både i form af skulpturel keramik og brugskunst.
“Af det bløde ler kan man skabe store, monumentale former, såvel som sarte og skrøbelige. Ilden, især den direkte ild, giver liv til det skabte.” siger Fossgreen, der er uddannet på Aarhus Kunstakademi.

Marianne Lydom Schultz kommer hertil fra Laven ved Himmelbjerget. Hun er uddannet grafiker, tegner og keramisk formgiver. Hun har skrevet tre bøger om glas og keramik og har de seneste 15 år primært arbejdet med skulpturer i glas og bronze.
“Det isgrønne, gennemsigtige glas danner kontrast til den tunge, massive bronze. Mine figurer er ofte hvilende, reflekterende mennesker i en ellers travl verden.”
Marianne Schultz færdes i øvrigt hjemmevant på Lolland – hun og hendes mand har nemlig et hus i Fjelde.

“Vi glæder os rigtig meget til at vise de to Marianners stærke værker frem – i samspil med vore egne ting,” siger Lisbeth Tolstrup. “Blandt andet har både Lars og jeg skabt en række nye collager på et kunstnerophold i Berlin i foråret. Vi satser på godt vejr, så nogle af de to Marianners skulpturer kan ses i vores parklignende have.”

Marianne Lydom Schultz, Marianne Fossgreen, Lisbeth Tolstrup og Lars Pryds er alle til stede hele weekenden på adressen Nystedvej 62, Reersø, 4990 Sakskøbing.
Der er åbent i atelierne kl. 10-17 lørdag og søndag den 10.-11. august 2019.

Læs mere på aabneatelierdoere-guldborgsund.dk

Lisbeth Tolstrup og Lars Pryds inviterer atter til “Kunst i Skovly” – og har i år inviteret to gæsteudstillere. Foto: Eva Pryds/PR
Marianne Fossgreen med en af sine store keramiske vaser, som – måske – kommer med på visit i haven på Nystedvej. Foto: Tune Fossgreen/PR
Marianne Lydom Schultz arbejder i det klassiske metal bronze som hun kombinerer i skulpturerne med isgrønt glas. Foto: Lone Schultz/PR
image_print
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailEmail

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":