[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Wheelchair fencing (på dansk: Kørestolsfægtning) er en sportsgren har været på det para-olympiske program siden starten af legene, men desværre aldrig med dansk deltagelse.

Fægteklubben TREKANTEN-Vordingborg træner på Panteren i Vordingborg og i Møn Hallen og har besluttet at tilbyde denne idræt på lige fod med klubbens tilbud til børn,unge og voksne indenfor sportsfægtning og disciplinerne i den olympiske moderne femkamp (fægtning,svømning, løb, laserskydning, ridning).

Klubben har med stor succes placeret sig i toppen af Dansk Fægtning og Moderne Femkamp med flere deltagere på ungdoms landshold og mange danske mesterskaber primært til vore børn og unge atleter.

Kørestolsfægtning kan dyrkes af permanent handicappede eller midlertidig gangbesværede eller personer med sarte knæ og ankler. Fægterne spændes fast i to kørestole, der igen er spændt fast på
en stabil gulvplade. Afstanden mellem fægterne indstilles således, at fægteren med kortest rækkevidde kan nå modstanderen med spidsen af sit våben (Kårde, fleuret eller sabel) når armen er strakt. Fægterne er tilsluttet et normalt meldeapparat, der præcist registrerer, hvem der træffer modstanderen. Kørestolsfægtere bruger det samme udstyr som fod-fægtere.

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":