Den svenske nationalskjald Evert Taube fejres ved en releasekoncert med det dansk/svenske ensemble Rosor och Tulpan.

Evert Taube, der døde i 1976, nåede vidt omkring i sit lange liv og udgav 50 bøger og indspillede næsten 200 sange. Taubes musik, der bærer på inspiration fra tangomusikken og hans fem ungdomsår i Argentina, har haft en stor indflydelse på den svenske visekulturarv, og rigdommen i hans sangskat har også vakt stor genklang i de andre nordiske lande med viser som f.eks. “Min älskling, du är som en ros”, “Calle Schewens Vals” og “Änglamark”. Taubes musik fejrer livet og kærligheden med schwung og humor.

Ensemblet Rosor och Tulpan har kastet sig over Taubes righoldige sangskat og udgiver nu en CD med deres fortolkninger af Evert Taubes sange med den svenske sangerinde Quarin Wikström i front. Koncerten i Nordfalsters Koncerthus er således en releasekoncert i forbindelse med CD-udgivelsen.

Orkestrets musikere er sammensat fra den danske jazz-/avantgarde- og indiemusikscene, hvor de hver især er markante musikere, men som nu altså har fundet sammen i deres fælles kærlighed til Evert Taubes poetiske og humoristiske univers. Taubes stedsegrønne sange krydrer de med jazzens improvisatoriske nærhed og fortolker dem på samme tid både traditionsrigt og helt frisk.

Orkestret består af sangerinden Qarin Wikström, Simon Toldam på harmonika, Stephan Sieben og Mark Solborg på guitar, Henriette Groth på klarinet og Anders Banke på basklarinet.

Fredag den 18. maj kl. 19.30

Nordfalsters Koncerthus

Nørre Alslev Langgade 68

4840 Nørre Alslev

Entré 150 kr/ u. 18: halv pris

Reserveres på tlf. 61 77 08 26

eller købes online på

www.orenaessaloner.dk

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Kom med din kommentar til "Evert Taube fejres i Nordfalsters Koncerthus" her:Fortæl din historie

Vil du være med til at fortælle om hvad der sker i Vordingborg og omegn?
Kontakt Vordingborg.net med din historie - klik her.