[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Den 26. maj skal danskerne til stemmeurnerne for at sætte deres kryds til Europa-Parlamentsvalget. Men hvem er kandidaterne, hvad beskæftiger EU sig med, og hvad vil de 14 danske folkevalgte parlamentarikere arbejde for? Kom til debatmøde den 27. marts i Vordingborg og mød kandidaterne.

”EU står overfor udfordringer som flygtningekrise, klimakrise, fortsat høj arbejdsløshed i en række medlemslande og ikke mindst Brexit, hvor Storbritanniens forhold til EU fortsat er uafklaret”, lyder det fra Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker og sekretariatsleder hos Oplysningsforbundet Demokrati i Europa (DEO).
”Samtidig er det valgår, så det er nu, at borgerne skal diskutere EU og tage stilling til, i hvilken retning de mener, det europæiske samarbejde skal udvikle sig, og hvordan de grænseoverskridende problemer skal løses”, siger Nørlem Sørensen.

Derfor har DEO arrangeret mere end 20 valgmøder rundt om i landet med det formål at bidrage med viden til EU-debatten og give danskerne mulighed for at diskutere EU-politik med de kandidater, som stiller op ved dette valg.

På valgmødet i Vordingborg stiller et bredt politikerpanel op til debat, og her kan man som borger møde socialdemokraternes Marianne Vind, Pernille Weiss fra Konservative, Linea Søgaard-Lidell fra Venstre, Jakob Nerup fra Enhedslisten, Jan Kristoffersen fra Alternativet og Jannie Valentin Dexter Jakobsen fra Radikale Venstre.

Inden debatten går i gang, holder Rasmus Nørlem Sørensen (DEO) et oplæg om EU-valgets store spørgsmål med fokus på arbejdsmarkedspolitik og Europa-Parlamentet.

Store omvæltninger i parlamenterne

Med Storbritanniens forventede udtræden af EU, står Europa-Parlamentet til markante forandringer, da de 751 politikere bliver reduceret til 705 parlamentarikere. Det betyder, at danskerne denne gang skal sende 14 politikere til Bruxelles, og ikke 13 som ved sidste valg i 2014. Men det er ikke kun i Europa-Parlamentet, at politikerne skal bytte sæder. Stoledansen sker også inden længe i det danske parlament, da der skal afholdes folketingsvalg senest den 17. juni 2019. Derfor er valgmøderne en god mulighed for at finde ud af, hvad de danske partier vil med EU-samarbejdet.

Maria Rosenberg Rasmussen, analytiker hos DEO forklarer: ”Folketingsvalget og Europa-Parlamentsvalget hænger tæt sammen.
Hvis Lars Løkke Rasmussen (V) bliver på sin post som statsminister ved det kommende folketingsvalg, er det fortsat hans ministre, der tager til Bruxelles for at forhandle EU-lovgivning på Danmarks vegne. Overtager Mette Frederiksen (S) Statsministeriet, er det hendes ministerhold, der sætter EU-dagsordenen, og derfor er det yderst relevant for borgerne at finde ud af, hvad de danske partier vil med EU. Det får borgerne mulighed for at finde ud af på valgmøderne”.

Tid: Fra 17.00 – 19.00.
Sted: Vingevej 1A, 4760 Vordingborg. For tilmelding og mere information om valgmødet i Vordingborg, klik hér.

Det er gratis at deltage i valgmødet, der er offentligt.

Mødet arrangeres i samarbejde med 3F hos 3F Vordingborg.

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":