[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Nyt grundforløb indenfor teknologi, byggeri og transport skal gøre, at flere unge i Vordingborg får en uddannelse. Samtidig skal et øget samarbejde med EUC opkvalificere den lokale arbejdskraft, så den er rustet til de kommende store anlægsprojekter i kommunen og i regionen.

Der eksisterer en stor udfordring i at få unge til at vælge en erhvervsuddannelse, hvis de er bosat i områder med få uddannelsestilbud. Derfor har Undervisningsministeriet godkendt, at EUC Sjælland starter et grundforløb i Vordingborg inden for ”Teknologi, Byggeri og Transport”.

Ved at etablere satellitafdelingen, mindskes afstanden mellem den unge og de tekniske erhvervsuddannelser, og flere unge får mulighed for at begynde deres uddannelse lokalt. Initiativet har ligeledes til formål, at få en positiv effekt på antallet af tilmeldinger til erhvervsuddannelserne.

Grundforløbets første del (GF1) skal give de unge grundlæggende erhvervsfaglige kompetencer, så de bliver udrustet til at vælge uddannelse i slutningen af forløbet. Grundforløbet retter sig mod unge, der er interesserede i konstruktion, håndværk og byggeri. Undervisningen har et
anvendelsesorienteret fokus, og derfor vil tilegnelsen af ny viden og kompetencer primært finde sted i værkstederne. Indgangen giver adgang til grundforløbets anden del (GF2) på alle EUD uddannelser hos EUC Sjælland.

Uddannelseschef hos EUC Sjælland, Thomas Ter-Borch glæder sig over det nye tiltag, og mener at muligheden er givende for flere parter:
– At vi nu får mulighed for at udbyde et GF1 inden for ”Teknologi, Byggeri og Transport” er bestemt en glædelig nyhed både for EUC Sjælland og for Vordingborg. Der er allerede mange unge fra Vordingborg, der vælger at tage en uddannelse på EUC Sjælland i Næstved, men vi tror på, at der er potentiale for, at mange flere unge tager sig en håndværksmæssig uddannelse, lyder det fra ham.

EUC Sjælland satser ikke kun på ungdomsuddannelserne i Vordingborg. En satellitafdeling i Vordingborg giver desuden en mulighed for et styrket samarbejde mellem EUC Sjælland og Vordingborg Kommune om at opkvalificere den lokale arbejdskraft til de forstående store anlægsarbejder i regionen.

Formand for Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Anders Johannes Andersen glæder sig over, at det lange forarbejde nu giver resultat.
”Det er vigtigt, at vores unge får nogle flere lokale uddannelsesmuligheder, for vi ved, at det at du kan tage en uddannelse lokalt har stor betydning for manges valg. Jeg har stor tiltro til, at vi nu ser, at flere unge får en uddannelse. Vi har i udvalget også meget fokus på, at de mange anlægsprojekter i vores område og nærområde skaber behov for ekstra håndværksuddannede, og dette er et godt trin på vejen både for de unge og for en opkvalificering af vores nuværende arbejdsstyrke,” siger Anders Johannes Andersen.

EUC Sjælland er klar til at tage imod de første elever til august 2018.

Kilde: Vordingborg Kommune

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":