[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

‘Myte om Mørke’ er en nykomponeret hyldest-opera til forfatteren, kritikeren og samfundsdebattøren Elsa Gress, som i januar ville være rundet 100 år!
Operaen opføres 16. og 18. august 2019 på Sukkerfabrikken i Stege og er en del af Kulturfestivalen ProGress, der fejrer Elsa Gress på Møn, hvor hun havde sit kunstneriske kollektiv Decenter – og hvor hun boede og arbejdede indtil sin død i 1988.

‘Myte om Mørke’ fra NordicOpera er skrevet af Alexandra Moltke Johansen og instrueret af den kendte skuespiller Lotte Andersen. Den magiske musikalske stemning er skabt af lyd- og performancekollektivet We Like We, der sammen med operasangerne Nana Bugge Rasmussen, Daniel Carlsson og Regína Unnur Ólafsdóttir og 1 danser også medvirker i operaen.
Mønboen Elsa Gress var en glødende fortaler for kritisk stillingtagen til samfundet. Med ægte indignation værdsatte hun modet til at stå op imod selvtilfredshed og konformitet. I forfatteren og samfundsrevseren Elsa Gress’ liv og værk er der derfor rigeligt med stof til NordicOperas forestilling, som tager udgangspunkt i Elsa’s unge år.

Den talentfulde kvartet We LIke We er klassisk uddannet, men deler ikke desto mindre ønsket om at skubbe til den skolede klangæstetik med en blanding af klassiske traditioner og elektroniske effekter. Deres stemningsfulde og melodiøse klangunivers er både overraskende, varierende og originalt.

Hver forestilling introduceres af instruktør Lotte Andersen og dramatiker Alexandra Moltke Johansen.

Operaen har premiere på Cph Opera Festival og kan helt eksklusivt opleves ved de to forestillinger, som det er lykkedes at få til Møn!

Der er mulighed for at deltage i en særlig langbordsmiddag efter forestillingen begge dage. (Fredag kl. 20, søndag kl. 18). En middag inspireret af Elsa Gress og Decenter-ånden – hvor man mødtes over måltidet og lod meningerne brydes. Middagen kan tilkøbes i forbindelse med billetbestilling.
Middagen foregår i Den Böhmiske Hal på Sukkerfabrikken, hvor der også vil være en omfattende udstilling om Elsa Gress og livet omkring hendes kunstnerkollektiv Decenter – med blandt andet værker af hendes mand, maleren Clifford Wright.

Info og billetter:

Billetterne koster kr. 285. Menu kr. 160. Der er mere information om operaen og festivalen ProGress på www.elsagress.dk hvor der også er link til billetbestilling.

Tid og sted:

Fredag den 16. august kl. 18 og søndag den 18. august kl. 16
Dansesalen på Sukkerfabrikken, Kostervej 2, 4780 Stege

Arrangør:
Kulturforening Marienborg i samarbejde med Teaterforeningen Bøgestrømmen

Facebook:
https://www.facebook.com/events/386191648690259/

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":