Lørdag den 9. juni indvies Nordfalsters Koncerthus og Orenæs Saloner har 5 års jubilæum. Det hele fejres samme dag med fernisering og reception i koncerthuset og med fælles kagebord på Orenæs.

I sommeren 2017 købte Birgitte Getting det nedlagte elværk og senere missionshus i Nørre Alslev Langgade 68 med henblik på at bruge det som udvidet koncertsted til Orenæs Saloner.

Med hjælp af de regionale LAG-midler er Nordfalsters Koncerthus nu blevet optimeret, så det kan fungere tidssvarende som både koncertsal, galleri, konferencelokale, festlokale – og meget mere.

Den officielle indvielse er lørdag den 9. juni kl. 14 – 17, hvor der også er fernisering med malerier af den lokale kunstner, Michael Dunk.

Ved indvielsen vil der udover den almindelige festivitas være musikalske indslag med forskellige kunstnere: De optrædende er guitarist Thomas Nielsen, operasanger Johannes Mannov, pianist Jens Ramsing, saxofonist Thomas Agergaard og klarinettist Julie Turner Aaquist.

Samme dag fra kl. 19 til solnedgang fejrer Orenæs Saloner sit 5 års jubilæum. Orenæs Saloner foregår i skovriderhuset på Orenæs Gods, hvor Birgitte Getting lejede sig ind i 2013 og siden har haft en lang række kulturelle arrangementer og klassiske koncerter i spisestuen med plads til max 35 gæster, og hvor de optrædende kunstnere har haft glæden af at have publikum næsten på skødet.

Salonerne har været en stor succes – så stor, at det var nærliggende at udvide, så flere kan have gavn af de arrangementer, der organiseres gennem foreningen Orenæs Kultur, som Birgitte Getting står i spidsen for. Derfor var det nærliggende at holde netop Orenæs Saloners 5 års jubilæum og den officielle indvielse af Nordfalsters Koncerthus samme dag.

Ved 5-års jubilæet, der holdes fra kl. 19 på plænen ved skovriderhuset på Orenæs er der – ligesom foregående fødselsdage, og som traditionen byder, lagt op til sammenskuds kagegilde, medbragte drikkevarer til den fælles bar og ”brosidning” med fællessang i den nedgående sol.

Fakta:

Lørdag 9. juni kl. 14 – 17
Nordfalsters Koncerthus
Nr. Alslev Langgade 68
4840 Nr. Alslev

Reception og fernisering

 

Lørdag 9. juni fra kl. 19 til solnedgang
Orenæs Saloner
Orenæs Skovvej 12, Orehoved
4840 Nr. Alslev

Fælles kagebord og bar
”Brosidning” med fællessang
Medbring kage og evt. drikkevarer
Orenæs Saloner står for kaffe og te.

 

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail