[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Der var taler, fællessang og ét minuts stilhed for de faldne, da den nationale flagdag blev markeret i Vordingborg d. 5. september 2019. Det er tiende gang dagen markeres.

Formålet med flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark. Og hvor beslutningen er truffet af regering, Folketing eller en minister.

Vordingborgs borgmester Mikael Smed, Generalmajor Jens H. Garly og medlem af Forsvarsudvalget Kasper Roug holdt taler.

“I gør en forskel. Det kan være en forskel for en hel region, et land, en landsby, en familie – eller for det enkelte menneske. Det gør indtryk.”, sagde Mikael Smed i sin tale. Og fortsatte, “Det er i dag vi som samfund kan vise alle jer, der har været udsendt og alle dem der er udsendt lige nu, vores taknemmelighed og respekt for jeres indsats”.

Generalmajor Jens H. Garly fremhævede i sin tale, at de udsendte i mange år har været udsendt til områder, der var særdeles udfordrende. “Vi skal huske, at veteran indsatsen det er et fælles ansvar. Særligt dem, der vender hjem med psykiske eller fysiske skader skal have vores opmærksomhed.”, sagde Jens H. Garly.
Om de udsendte, der ikke vendte tilbage med livet i behold, sagde Jens H. Garly, “I dag mindes vi dem i taknemmelighed og med ærefrygt. Samtidig er er vi stolte af deres indsats. Vi er stolte af deres mod. Vi er stolte af deres offervilje. Det viste de i deres indsats for Danmark.”

Kranselægning til den nationale flagdag i Vordingborg d. 5. september 2019
image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":