Gregor Wollny på Gåsetårnsskolen (c) Waves Festival 2015

Foto: Gregor Wollnys besøg på Gåsetårnsskolen 25. aug. 2015, i forbindelse med Skvulp!-projektet på Waves Festival 2015

Projektet ”Verdensklasser”, der har fået 500.000 kr. over 3 år fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling samt Kulturministeriet, er nu skudt i gang.

Projektet undersøger hvordan scenekunst kan understøtte de konkrete læringsmål i den moderne folkeskole. Det handler bl.a. om at eleverne styrkes indenfor bevægelse, fornemmelse for musik og for rum. At de har viden om stemmens og kroppens virkemidler, at de kan samarbejde og lytte aktivt til hinanden og bidrage med egne ideer. Samt at de får kendskab til improvisation, manuskript, koreografi og scenografi og kan dramatisere tekster og temaer sammen med andre.

Siri Facchini Haff fra Cantabile 2 underviser i disse dage 4.G fra Gåsetårnskolens Marienberg afdeling. Sammen laver de en forestilling over ”Mio, min Mio”. Forløbet foregår i Cantabile 2´s nye lille øvesal på Oringe, hvor teatrets administration nu befinder sig. Projektet løber dagligt i 8 dage og afsluttes onsdag d. 13. april med en forestilling for en 3 kl. fra skolen kl. 13 og for forældrene kl. 16.
I forestillingen er eleverne på scenen med tekst, sang og koreografi.

Forløbet er det første af Verdensklassers i alt 12 forløb henover 2016. I løbet af de næste 3 år vil teateret stå i spidsen for i alt 36 forløb med forskellige skoler i Vordingborg Kommune. 5 forskellige kunstnere underviser i 2016.

Kilde: Cantabile 2

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Kom med din kommentar til "Cantabile 2 starter undervisningsprojekt med en halv million i støtte" her:Fortæl din historie

Vil du være med til at fortælle om hvad der sker i Vordingborg og omegn?
Kontakt Vordingborg.net med din historie - klik her.