Flere end 30 medvirkende fra Vordingborg-egnen vil kunne opleves på de skrå brædder sammen med to professionelle performere i en billedstærk og følelsesintens forestilling, som har premiere den 24. januar. Guds Lam frit efter Milo Raus ”Lam Gods” (NTGent 2018) lader os mærke skabelsen og menneskets universelle vilkår.

Det starter med Adam og Eva. De første mennesker ifølge Biblen. I Guds Lam går de på scenen i skikkelse af to lokale medvirkende, der ser sig selv som vor tids udgave af Adam og Eva. Og vi ser dem nøgne, nøjagtig som Gud havde skabt dem til sit Paradis. Siden bliver scenen billede for billede befolket af figurer fra en stor altertavle, der ligger som en ramme bag forestillingen. Alle er lokale medvirkende, der deler ud af deres personlige historier.

30 år som egnsteater i Vordingborg Kommune

”I sommeren 2020 har vi været egnsteater i Vordingborg Kommune i 30 år. Og jeg kunne ikke forestille mig nogen mere passende gestus i den anledning end at åbne scenen for de borgere, der er kommunens kød og blod,” siger leder og grundlægger af Cantabile 2, Nullo Facchini.

Cantabile 2 har i mange år arbejdet med Human Specific performance, som er en teaterform, der inddrager publikum i forskellige interaktioner af meget personlig karakter: en til en med en performer eller i grupper med andre deltagere. Og det er interaktioner, der åbner op for deltagernes personlige liv og ofte også for følelser, der berører deltagerne dybt.

”Den forestilling, der personligt har rørt mig dybest i mange år, er oplevelsen af ”Lam Gods”, der har inspireret mig til Guds Lam. At se almindelige mennesker, der er på scenen som sig selv, mens de bliver skrevet ind i menneskehedens store fortælling om liv og død, tro og håb, kærlighed og frygt er noget af det mest rørende, jeg længe har oplevet. Den enkeltes styrke og sårbarhed trængte ind som en nærmest fysisk erkendelse af vores fælles vilkår som menneskehed. Den oplevelse vil jeg gerne give videre til Vordingborg,” fortæller Nullo Facchini.

På scenen i Vordingborg Teater vil man bl.a. kunne opleve et børnekor, en fåreflok, en hyrde og de to professionelle performere, der har samtaler med de forskellige personer, der træder ind på scenen. På bagvæggen vil der være videoprojektioner med skildringer af liv og død i form af optagelser fra en fødsel, en slagtning af et lam og en samtale med en døende person.

”Det er stærke billeder. Og på scenen live vil der være to nøgne mennesker i omfavnelse, et lam, der bliver barberet, og stærke, personlige beretninger om kærlighed og frygt, magt og tab, sorg og håb, men alt sammen er jo en del af menneskehedens universelle livsvilkår,” siger Nullo Facchini.

Almindelige mennesker søges til at være med i Guds Lam

Lokale medvirkende fra Vordingborgområdet castes i løbet af de næste par måneder. Nogle af figurerne er allerede fundet, og andre vil vi annoncere efter via åbne invitationer til alle om at søge ind. Alle opslag vil blive lagt på vores Facebookside. Næste ’open call’ inviterer personer, der er stærkt troende, til at søge, og vi søger ligeledes par, der venter sig og skal føde indenfor de næste par måneder. Forestillingen bliver udviklet på baggrund af input fra de medvirkendes personlige historie og skaber dermed et panorama over vores nuværende verden i et lokalt perspektiv.

Premiere og billetsalg

Guds Lam frit efter Milo Raus ”Lam Gods” (NTGent 2018) har premiere på Vordingborg Teater i 2020, fredag den 24. januar kl. 19, og spiller igen 25. og 26. januar kl. 16.
Billetter kan købes på teaterbilletter.dk eller tlf. 55 34 01 20 fra den 15. november.

image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":