Simon Olsen har efter den fantastisk flotte udendørs sæson 2017, fortsat på højt niveau efter VM, der gav en 4. plads.
Indendørssæsonen er knapt startet og Simon har i sidste weekend af november deltaget i et internationalt seniorstævne i Luxemburg. Her skød han sig ind i toppen blandt verdenseliten med en imponerende score på hele 590 point ud af 600 mulige. Det rakte til en flot 7 plads i kvalifikationen. Det er en særdeles flot præstation af Simon, der stadig har to år tilbage i junior rækken før han rykker op som senior. Simons resultat på 590 point var samtidig langt over Bueskydning Danmarks kvalifikationskrav for juniorer til indendørs VM i Yankton, USA i februar. Så ud over en flot placering og international anerkendelse er VM billetten allerede sikret. Samtidig var det en ny personlig rekord.

Allerede ugen efter, den første weekend i december tog Simon til Sverige for at deltage i endnu et senior stævne. Her overgik Simon sig selv i kvalifikationen med hele 593 point – endnu en ny personlig rekord og en kvalifikation som nr. 1. I de efterfølgende finaleskydninger gik Simon lige så målrettet til opgaven og fejede den ene modstander efter den anden af banen. Flere af Simons finaler lå med en score på 148 og 149 point ud af 150 mulige. De 149 point er samtidig en tangering af den bestående verdensrekord for Juniorer, som besiddes af Stephan Hansen fra Nykøbing F. Det imponerende høje niveau af Simon i finalerne betød, at Simon fandt sig selv i guldfinalen mod den danske seniorlandsholdsskytte Martin Damsbo, der pt. ligger nr. 27 på verdensranglisten. I finalen holdt Simon hovedet koldt og nerverne i ro og vand overbevisende 149-147. Simon sikrede sig dermed hans første guldmedalje i et internationalt senior stævne. Samtidig var resultatet i kvalifikationen endnu en gang opfyldelse af kravet til VM-deltagelse. De ekstra 3 point betyder at Simons niveau svarer til at han har klaret VM-kravet for seniorer.

Søndag den 10. december tog Simon så til Odense for at deltage i hans tredje seniorstævne i træk. Her skød Simon endnu en gang op til hans høje niveau og skød endnu et resultat på 593 point. Det er Simons plan at deltage i VM i Yankton, USA i februar og hvis resultaterne og sponsorerne er til det, vil Simon meget gerne prøve kræfter i Senior World Cuppen i 2018, hvilket hans nuværende høje niveau giver mulighed for.

Simon takker mange gange for den lokale opbakning han får fra Stage Optik, Othello Konditoriet og Tøjeksperten Sophus Jensen. En opbakning, der gør det muligt for Simon at vedligeholde noget dyrt udstyr, der er med til at sikre gode præstationer og som også er med til at dække en nogle af de meget store rejseudgifter som han har i forbindelse med stævnedeltagelse rundt om i verden. Simon modtager ligeledes som ungdomslandsholdskytte midler fra puljen til elitestøtte fra Vordingborg Kommune.

Privatfoto

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Kom med din kommentar til "Bueskytten Simon Olsen fra Vordingborg Bueskyttelaug vinder sit første udenlandske senior stævne" her:Fortæl din historie

Vil du være med til at fortælle om hvad der sker i Vordingborg og omegn?
Kontakt Vordingborg.net med din historie - klik her.