[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Nordfalsters Koncerthus har søndag den 18. november den sidste koncert i rækken af alle Beethovens strygekvartetter, der har præget koncertprogrammet i 2018 i det nye koncerthus i Nørre Alslev.

Arild Kvartetten fra København, der består af musikere fra Det Kongelige Kapel og DR Radiosymfoniorkestret, afslutter den krævende tour de force med tre kvartetter fra hver af Beethovens udviklingsperioder.

Først spilles opus 18-kvartetten i wienerklassisk stil, nr. 6 i B-dur, hvorefter følger den kvartet som Beethoven skrev få måneder før sin død, og som først blev uropført året efter, strygekvartet nr. 16 i F-dur, opus 135.

Sidste sats i denne strygekvartet bærer overskriften “Der schwer gefasste Entschluss: Muss es sein? Es muss sein!” (Den vanskelige beslutning: Skal det ske? Det skal ske!). Beethoven har aldrig røbet, hvad der ligger til grund for denne overskrift, så formodningerne og gætterierne har været mange gennem årene; de mest sandsynlige vil blive afsløret i koncertens trykte program – taler Beethoven f.eks. om sin forestående død eller om en regning, der måske burde betales?

Efter pausen afsluttes med den sidste af kvartetterne fra den periode, hvor Beethoven for alvor løsrev sig fra den wienerklassiske tradition, opus 59 nr. 3. Sidste sats er den mest virtuose af alle Beethovens kvartetsatser og vil dermed blive en storslået afslutning på koncertserien, hvor Arildkvartetten har skabt seks enestående koncerter i Nordfalsters Koncerthus i 2018.

Arild Kvartetten består af nogle af dansk musiklivs dygtigste musikere: På violin er det Tobias Durholm, koncertmester i Det Kongelige Kapel og Johannes Søe Hansen, 1. koncertmester i DR SymfoniOrkestret, på bratsch Stine Hasbirk Brandt fra DR SymfoniOrkestret og på cello Ingemar Brantelid, tidl. solocellist i Det Kongelige Kapel.

Fakta:

Søndag den 18. november kl. 15.00

Nordfalsters Koncerthus
Nørre Alslev Langgade 68
4840 Nørre Alslev

Entré 160 kr/ u. 18 år: 80 kr

Billetter kan reserveres på tlf. 61 77 08 26

eller købes online på www.orenaessaloner.dk

 

image_print
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailEmail

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":