[ Klik her og læs om hvordan du kan annoncere på Vordingborg.net ]

Fra september til november drager musikjournalist Per Vium, Bel Canto Koret fra Slagelse og Kristian Marcussens Jazz-Trio på turné rundt i det sjællandske og markerer med 5 koncerter 50- året for udgivelsen af The Beatles-albummet ”Abbey Road”.

Koncert på selve udgivelsesdatoen

D. 26/9, som er selve udgivelsesdatoen for Abbey Road, afholdes koncert på Stars i Vordingborg.

Ved koncerterne synger Bel Canto Koret et udvalg af The Beatles’ sange samt sange af andre kunstnere, der havde en relation til eller har ladet sig inspirere af The Beatles. Koret akkompagneres af Kristian Marcussens Jazz-trio, som sørger for, at koncerten får den rigtige lyd, som kendetegner The Beatles.

Musikjournalist Per Wium har skrevet bogen ”Beatles for alle – en introduktion til gruppens musik”, og han er konferencier ved koncerterne. Per Wium fik idéen til at invitere danske kor til et samarbejde om koncerter i 2019. Han lavede et opslag på Facebook, og i løbet af få dage havde han kontakt med mere end ti kor og korledere.

Han siger ”Mit koncept er ganske åbent. Kor er forskellige – og deres vilkår er forskellige. Jeg tilrettelægger de konkrete koncerter i dejlig dialog med korlederne. Nogle kor synger næsten alle sange fra det originale album. Andre vælger typisk fire – fem sange, og supplerer så med andre sange fra The Fab Four. Det er mit håb, at The Beatles’ musik endnu engang vil nå ud til musikelskere – på tværs af tre generationer”.

På samme tid så enkelt og så raffineret

Bel Canto korets dirigent, Stig Junge blev straks begejstret for idéen, da han så oplægget fra Per Wium om et kor-samarbejde. ”Jeg har altid elsket Abbey Road og har også spillet enkelte numre fra det i band-sammenhæng. Det har siden kriblet i mig for at komme til at arbejde med det album igen – og pludselig var muligheden der! Det er taknemmeligt materiale at arbejde med, for det er på samme tid så enkelt og så raffineret. Det er det, der kendetegner stor kunst”.

Bel Canto Koret har eksisteret siden 1991 og synger 4-7 stemmige satser afhængig af repertoiret, der spænder fra jazz, swing, danske sange til klassiske og kirkelige satser. I denne omgang er det The Beatles, som er i fokus, og hits som ”Here comes the sun”, ”Yesterday”, ”Nowhere man” og ”Something” er på programmet.
Der er derfor lagt op til et helt særligt arrangement med en masse god musik samt fortællinger om The Beatles.

Koncerten på STARS afholdes d. 26. september 2019 og der kan købes billetter på www.stars.dk

Bel Canto Koret fra Slagelse
image_print
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail


Email

Gå ikke glip af nyhederne - bliv tilmeldt vores gratis daglige nyhedsbrev

Med nyhedsbrevet fra Vordingborg.net får du historier og nyheder fra Vordingborg og omegn direkte i din indbakke.

Indtast din e-mail adresse her og klik på "Tilmeld":